Αγορές

Ανοδική αντίδραση στο ΧΑ με αιχμή του δόρατος τις τράπεζες


Mε τις τραπεζικές μετοχές να αποτελούν την αιχμή του δόρατος, το χρηματιστήριο συνεχίζει την ανοδική αντίδραση, επιχειρώντας να «μαζέψει» τις απώλειες του Σεπτεμβρίου, λίγο πριν την εκπνοή του 9μήνου. Ξεκίνησε , μάλιστα, άκρως… επιθετικά με τον Γενικό δείκτη να εκτοξεύεται στο +1,85%, αλλά ο αρχικός ενθουσιασμός έχει ξεθυμάνει (+0,57%).

Η πρόταση της Eurobank για την επαναγορά του 1,4% των μετοχών της που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αποτελεί σημείό αναφοράς στη σημερινή συνεδρίαση. Ο τραπεζικός δείκτης δίνει τον τόνο της ανόδου, κερδίζοντας αυτή την ώρα +2,52%, ενώ τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης έφτασε στο +3,66%.

Οι ευρωαγορές ανησυχούν ξανά για τον κινεζική κτηματαγορά

Αντίθετα με την ελληνική αγορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η εικόνα είναι αρνητική, με τους επενδυτές να «εκφράζουν» εκ νέου την ανησυχία τους για την πορεία του κλάδου real estate στην Κίνα και συνεπώς και για την οικονομία της χώρας. Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί -0,74% και ο γαλλικός δείκτης CAC έχει απώλειες -0,41%.

Μετοχές και δείκτες

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 1.224,65 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,57%, με την αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 49,55 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,92%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,24%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+3,60%), της Alpha Bank (+2,01%), της Aegean (+1,98%), της Eurobank (+1,88%) και της ΔΕΗ (+1,76%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Quest (-2,18%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,50%) και της Τέρνα Ενεργειακή (-1,24%).

Ανοδικά κινούνται 44 μετοχές, 41 πτωτικά και 14 παραμένουν σταθερές.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα