Αγορές

Ανοδική αντίδραση με μικρό τζίρο στο χρηματιστήριο


Ανοδική αντίδραση βγάζει σήμερα η εγχώρια αγορά, μετά τις τραπεζικές μετοχές (+1%) αλλά και άλλα blue chips να δίνουν την προωθητική ισχύ. Η συναλλακτική δραστηριότητα κινείται σε ήπια επίπεδα, κάτι που οφείλεται -μεταξύ άλλων- και στη σημερινή αργία στη Wall Street και στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Οι κινήσεις στο επιχειρηματικό πεδίο, τα deals που κλείνουν ή κυοφορούνται, καθώς και οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων θα βρεθούν και αυτή την εβδομάδα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών, αποτελώντας καταλύτες διαμόρφωσης κλίματος. Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινώσουν μεγέθη πρώτου τριμήνου εταιρείες όπως ΕΧΑΕ, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Epsilon Net Cenergy Holdings και ΚΡΙ - ΚΡΙ, ενώ την Τετάρτη ξεκινά η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. της Noval Properties ΑΕΑΑΠ που ανήκει στον όμιλο Viohalnco

Επίσης την Παρασκευή o οίκος Fitch θα ανακοινώσει τη νέα αξιολόγησή του για την ελληνική οικονομία, όπου είναι πιθανή μια αναβάθμιση του outlook, δηλαδή των προοπτικών.

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν πολλοί αναλυτές, εκτιμώντας ότι η μεσοχρόνια τάση δεν έχει αλλάξει και ότι θα συνεχιστούν οι εισροές κεφαλαίων, που θα συντηρούν και μπορεί να ενισχύσουν την ανοδική δυναμική της αγοράς.

Mικτά πρόσημα επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια του επενδυτές να εστιάζουν στις διεθνείς εξελίξεις και στις οικονομικές ανακοινώσεις.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κερδίζει οριακά 0,08% και στο Παρίσι ο CAC ενισχύεται 0,14% στις 8.050 μονάδες.

Μετοχές και δείκτες

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 1.489,14 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,75%, με την αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 26,57 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό +0,94%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό +0,21%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (2,24%), του ΟΤΕ (+2,11%), της Μυτιληναίος (+1,89%) και της Coca Cola HBC (+1,48%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (-0,76%), της Aegean Airlines (-0,32%) και της Τιτάν (-0,31%).

Ανοδικά κινούνται 72 μετοχές, 30 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις