Αγορές

Ανοδική αντίδραση, καλύπτονται οι απώλειες στο ΧΑ


Με έντονες διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμων και κατεύθυνσης συνεχίζεται το τεστ αντοχών στο χρηματιστήριο, οδηγώντας σε… ψυχολογική εξουθένωση μικροεπενδυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων που έχουν ποντάρει πολλά σε τραπεζικές μετοχές.

Μετά από μια μεγάλη «βουτιά» που σκόρπισε ανησυχίες κι έδωσε τη δυνατότητα να γίνει «σκούπισμα» μετοχών σε χαμηλές τιμές, εκδηλώνεται ισχυρή ανοδική αντίδραση και οι απώλειες έχουν υπερκαλυφθεί.

Με θετικό πρόσημο κινούνται όλοι οι βασικοί δείκτες, αξιόλογα κέρδη καταγράφονται στο τραπεζικό ταμπλό.

Εικόνα σταθεροποίησης στην αγορά ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί οριακά, κινούμενη στο 4,03%-4,05%.

Στο ΧΑ η ενδοσυνεδριακή αντίδραση-ανάκαμψη συνοδεύεται από αυξημένη συναλλακτική κίνηση και αντίστοιχο τζίρο. Κατεύθυνση δίνουν οι τραπεζικές μετοχές.
Ο κλαδικός τους δείκτης που υποχωρούσε έως -1,85%, έχει γυρίσει θετικός στο +1,40%. Επικεφαλής της κούρσας η Eurobank με +5,5%. Πειραιώς +3,3%, Attica +2,5%,  Εθνική +0,2%, Alpha Bank -0,8%.

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 0,40% στις 685,5 μονάδες, προσεγγίζοντας  την πρώτη βραχυχρόνια αντίσταση, όπου μπορεί να  «σκοντάψει» στην ανοδική του κίνηση.
Ο FTASE25 κερδίζει 0,25% στις 1.805 μονάδες.
 Από τα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips τις καλύτερες επιδόσεις σημειώνουν ΔΕΗ +1,5%, ΕΛΠΕ, Σαράντης και Jumbo +1,1%, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τιτάν και Aegean +0,8%.
Στο κόκκινο Coca-Cola και Μυτιληναίος -0,9%, Motor Oil και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή -0,5%.

 

Διαβάστε επίσης