Αγορές

Ανοδική αντίδραση από τις ευρωαγορές


Ανοδική αντίδραση καταγράφουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη μεγάλη βουτιά την προηγούμενη εβδομάδα, από τις υποσχέσεις για μια συντονισμένη παγκόσμια νομισματική αντίδραση προκειμένου να μετριαστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας του κορωνοϊού.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει κέρδη 1,41% στις 12.066 μονάδες, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 2,56% στις 6.749 μονάδες, όπως και στο Παρίσι ο δείκτης CAC  κερδίζει 1,62% στις 5.395 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό νότο, στο Μιλάνο ο ΜΙΒ ανεβαίνει κατά 0,58% στις 22.112 μονάδες, ενώ και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ ενισχύεται 1,41% στις 8.844 μονάδες.

Ο δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 1,17%.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας δήλωσε πως οι επτά ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου (G7) θα προβούν σε συντονισμένες ενέργειες για να περιορίσουν την επίπτωση της επιδημίας του κορωνοϊόύ στην οικονομική ανάπτυξη.

Επίσης σύμφωνα με το Reuters, η αγορά ήδη στοιχηματίζει πως η ΕΚΤ θα μειώσει τον Απρίλιο (ίσως και τον Μάρτιο) τα επιτόκιά της, ενώ ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας δήλωσε πως η ΕΚΤ είναι προετοιμασμένη να στηρίξει την οικονομία, εάν χρειαστεί, αν και ακόμα δεν απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες.

Διαβάστε επίσης