Αγορές

Ανοδικές τάσεις στον Γενικό δείκτη, ισχυρές πιέσεις στην Attica Bank


Στο «κυνήγι» των 910 μονάδων είναι και σήμερα ο Γενικός Δείκτης, ο οποίος κινείται ανοδικά, λαμβάνοντας ώθηση από τις μετοχές ΟΠΑΠ (2,10%) και Coca-Cola HBC (1,25%), όπως επίσης και την Alpha Bank (1,50%), που βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω της έκδοσης senior ομολόγου αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ. Αντιθέτως, σε καθοδικό σπιράλ συνεχίζει να κινείται η μετοχή της Attica Bank.
Αυξημένη, σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις είναι η αξία των συναλλαγών, με τον τζίρο, στις 12:25, να διαμορφώνεται στα 17,8 εκατομμύρια.

Ο Γενικός δείκτης κινείται στις 906,7 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,27%, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράψει άνοδο της τάξεως του 0,54%. Ανοδικά κινούνται 36 μετοχές, 22 πτωτικά και 16 παραμένουν σταθερές. Σημείο αναφοράς στη σημερινή συνεδρίαση είναι η μετοχή της Alpha Bank, που καταγράφει κέρδη 1,50% (1,14), καθότι οι αγορές παρακολουθούν την πορεία έκδοσης του senior ομολόγου της.
 
Σήμερα  άνοιξε σήμερα το βιβλίο προσφορών για το senior ομόλογο υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας) που εκδίδει η Alpha Bank.  H τελευταία στοχεύει να αντλήσει 500 εκατομμύρια από την έκδοση, με το αρχικό επιτόκιο να τοποθετείται στο 2,75%. Το ομόλογο θα έχει διάρκεια 6,5 ετών και δυνατότητα ανάκλησης στα 5,5 έτη.
 
Σ’ ό,τι αφορά στις άλλες τράπεζες, η Εθνική Τράπεζα καταγράφει κέρδη 0,52%, η μετοχή της Eurobank, παρά το αρνητικό άνοιγμα, κινείται ανοδικά κατά 0,30%, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς έχει απώλειες 0,71%. Στους μεγάλους χαμένους της μέχρι τώρα συνεδρίασης, η Τράπεζα Αττικής, καθώς η μετοχή της κατρακυλάει κατά 17,99%. Και χθες η μετοχή της τράπεζας κατέγραψε απώλειες, μετά τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, που ενέκρινε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και το reverse split.  με μετατροπή 60 τωρινών μετοχών σε 1 νέα.

Επισημαίνεται ότι το πρόβλημα αφορά πρωτίστως τα δύο ασφαλιστικά Ταμεία που κατέχουν τώρα περίπου 77% της Αttica Bank, καθώς και τους μικρομετόχους.  reverse split και την ΑΜΚ που θα γένει με μεγάλη αναλογία νέων/παλαιών μετοχών, θα υποστούν dilution οι υφιστάμενοι μέτοχοι - εφ' όσον βέβαια δεν συμμετάσχουν.

Θετικά κινούνται οι μετοχές των ElvalHalcor, Motor Oil, Viohalco, ενώ πτώση 1,92% καταγράφει η μετοχή της ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης