Αγορές

Ανοδικές τάσεις στη Wall


Με κέρδη έκλεισε η Wall Street, λαμβάνοντας ώθηση από το εμπόριο, ενώ στην αρχή της συνεδρίασης και οι τρεις βασικοί δείκτες βρέθηκαν σε νέα ιστορικά υψηλά.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσε άνοδο, καθώς ο Αμερικάνος υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος γνωστοποίησε πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ ίσως να μην χρειαστεί να επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων αργότερα αυτόν τον μήνα μετά από «καλές συνομιλίες» που είχε με αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και αλλού. Παράλληλα, τόνισε πως θα χορηγηθούν σύντομα άδειες στις αμερικανικές επιχειρήσεις που θα τους επιτρέπει να κάνουν πωλήσεις στην κινεζική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Huawei.

Οι επενδυτικοί κύκλοι περιμένουν ότι ΗΠΑ και Κίνα θα καταλήξουν στην «φάση 1» της εμπορικής συμφωνίας. Η ημερομηνία-κλειδί αναμένεται να είναι η 15η Δεκεμβρίου, όταν αναμένεται να τεθούν σε ισχύ οι νέοι αμερικανικοί δασμοί σε κινεζικές εισαγωγές. 

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανακοίνωσε πως Τραμπ και βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία. Την Παρασκευή, Αμερικάνο πρόεδρος δήλώσε ότι οι διαπραγματεύσεις για τη «φάση 1» της συμφωνίας προχωρούν ικανοποιητικά και ότι ελπίζει να υπογράψει μια συμφωνία με τον Κινέζο ηγέτη σε τοποθεσία στις ΗΠΑ όταν θα έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία για την διευθέτηση αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί πως απώλειες κατέγραψαν οι εργοστασιακές παραγγελίες τον Σεπτέμβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, τη Δευτέρα, πρόκειται για πτώση 0,6%. Oι παραγγελίες διαρκών αγαθών μειώθηκαν κατά 1,2%.

Σήμερα, η Bank of America έκανε γνωστό ότι θα αυξήσει ως το τέλος του πρώτου τριμήνου τον κατώτατο μισθό στις ΗΠΑ για τους ωρομίσθιους υπαλλήλους στα 20 δολάρια από 17 δολ.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 27,462.11 μονάδες, με κέρδη 0.42%.

Παράλληλα, ο S&P 500 άγγιξε τις 3,078.45 μονάδες, αυξανόμενος κατά 0.38%.    

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 8,433.2 μονάδες, με άνοδο 0.56%.