Αγορές

Ανοδικά το χρηματιστήριο, με τράπεζες και όμιλο Βιοχάλκο


Με αργά σταθερά βήματα συνεχίζεται η ανοδική πορεία μετοχών και δεικτών στο ΧΑ, που "μόνο λίγες στιγμές ξαποσταίνει και ξανά προς τα ύψη τραβά". Μετά από δυό ημέρες σταθεροποίησης και αναζήτησης κατεύθυνσης, η αγορά πήρε πάλι την "ανηφόρα", επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι  ο μεγάλος κύκλος ανόδου που ξεκίνησε τον Απρίλιο, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Θετική ένδειξη για τη δυναμική της αγοράς το γεγονός ότι ο ημερήσιος τζίρος παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Σήμερα  άλλαξαν χέρια μετοχές αξίας 84,9 εκατ.ευρώ, συν 4,2 εκατ. ευρώ που ήταν η αξία διακινηθέντων πακέτων.

 Οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών προκαλούν πιέσεις, οι οποίες αντισταθμίζονται όμως από το αγοραστικό ενδιαφέρον, που παραμένει ισχυρό. Πολλοί διαχειριστές χαρτοφυλακίων τηρούν στάση αναμονής, προτιμώντας να μην αναλάβουν πρόσθετο ρίσκο. Δεν δείχνουν όμως διάθεση να ρευστοποιήσουν και να εγκαταλείψουν το στοίχημα της επενδυτικής βαθμίδας

Αναλυτές εκτιμούν ότι η συσσώρευση θα συνεχιστεί σε μεγαλύτερο εύρος τιμών, με σημαντική πιθανότητα αναρρίχησης του Γενικού Δείκτη ω΄ς τις 1.385 μονάδες..Μια διορθωτική κίνηση δεν αποκλείεται, αν και το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει συνέχιση της ανοδικής πορείας με σύντομες "στάσεις"

Μετοχές και δείκτες.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σήμερα από τις 1.340,05 μονάδες (+0,20%) μέχρι τις 1.349,67 (+0,92%). Εκλεισε στις 1.345,95 μονάδες, με άνοδο 0,64%.
Ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης κέρδισε 0,63% κλείνοντας στις 3.263,451 μονάδες. Στο +1,05% ο δείκτης των mid caps

Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε υψηλό ημέρας +2,17% και τερμάτισε με κέρδη 1,29%.οριακή μεταβολή -0,14%. Alpha και Attica Bank +2,4%, Εθνική και Πειραιώς +2%. Στο κόκκινο Τρ. Ελλάδος -0,9%, Eurobank -0,6%. 

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ξεχώρισαν και σήμεrα τρεις μετοχές του ομίλου Βιοχάλκο: Της μητρικής Βιοχάλκο κατέγραψε +5,1%, της Cenergy έκλεισε +3%, της ΕλβάλΧαλκόρ στο +1,7%. Υψηλές επιδόσεις σημείωσαν επίσης οι Aegean +2,6%, Τιτάν +1,7%, Μυτιληναίος, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΟΠΑΠ +1,1%.

Στον αντίποδα Jumbo -1,4%, ΕΛΠΕ -0,9%, Ελλάκτωρ -0,8% Coca-Cola -0,6%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα