Αγορές

Ανοδικά το ΧΑ, στα υψηλά 12μήνου ο ΓΔ


Οι διαχειριστές κεφαλαίων επιστρέφουν από τις διακοπές  και το χρηματιστήριο σταδιακά "ζωντανεύει". Με αυξημένη - αλλά ακόμη μικρό - τζίρο - οι βασικοί δείκτες του ΧΑ κινούνται ανοδικά προσεγγίζοντας τα υψηλά 12μήνου, όπου θα δοθεί η επόμενη μάχη για την περαιτέρω πορεία της αγοράς.

 Βελτιώνεται σταδιακά η εικόνα και στις ευρωπαϊκές αγορές, που ξεκίνησαν σήμερα με διστακτικότητα και εναλλαγές προσήμων.

Το ΧΑ φαίνεται ότι αποκτά δυναμική και θα κλείσει τον Αύγουστο με κέρδη της τάξεως του 15% από την αρχή του έτους και +50% στο 12μηνο. Η περιοχή των 915-920 μονάδων αποδείχθηκε πάλι ισχυρό "ανάχωμα", αλλά σήμερα ο ΓΔ  την υπερβαίνει, ανοίγοντας δρόμο για την επόμενη ισχυρή αντίσταση στις 950 μονάδες. Απομένει βέβαια η επιβεβαίωση της τωρινή διάσπασης, με παραμονή του ΓΔ πάνω από τις 927 μονάδες σήμερα και στις δύο επόμενες συνεδριάσεις.

Βασικοί καταλύτες για το ΧΑ παραμένουν οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, τα εταιρικά οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου και οι διεργασίες στον επιχειρηματικό χώρο..

Μετοχές και δείκτες

Η συνεδρίαση ξεκίνησε σήμερα με μικρά κέρδη. Οι βασικοί δείκτες πήραν αμέσως ανοδική κατεύθυνση και τώρα βρίσκονται σε υψηλά ημέρας.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 926, μονάδες με κέρδη 1,0%. Την ίδια ποσοστιαία άνοδο σημειώνει ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης στις 2.220,2 μονάδες. Στο +1,30% και ο FT40M των mid caps.

Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο +1,40% και όλες οι μετοχές του κλάδου διατηρούν θετικό πρόσημο. Ξεχωρίζει η Εθνική με +2,9%.  Ακολουθούν Εurobank +1,5%, Πειραιώς και Attica Bank +1,3%, Alpha Bank +0,7%, Τρ. Ελλάδος +0,2%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips προηγείται η Ελλάκτωρ με +6,5%. Ακολουθούν ΕΛΠΕ +3,2%, Βιοχάλκο +2,9%,  ΕΧΑΕ +2,6%, Coca-Cola +2,4%, Motor Oil, ΑΔΜΗΕ και Μυτιληναίος +1,6%.

Στα mid caps  Αβαξ +4,7%, Ικτίνος +4,5%, Φουρλής +3,9%, Intracom +3,5%, Cenergy +2,5%.

Στη μικρή κεφαλαιοποίηση σημαντική άνοδο με μεγάλο όγκο συναλλαγών εμφανίζουν οι Centric +9,6%, Frigoglass +6,9%, Interlife +4,8%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης