Αγορές

Ανοδικά το ΧΑ, με αυξημένη ζήτηση στα call auctions


Συνεχίζεται με αργά βήματα η ανοδική πορεία του ΧΑ και ο ΓΔ προσεγγίζει πάλι τις 900 μονάδες, πολιορκώντας το οχυρό που αποτελεί  σημείο ισχυρής αντίστασης στο δρόμο της ανάκαμψης. "Δείγμα γραφής θετικό" στη σημερινή συνεδρίαση, που ολοκληρώθηκε με τους βασικούς δείκτες να τερματίζουν σε απόλυτα υψηλά ημέρας.

 Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχεια εκφράζουν χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές, επισημαίνοντας ότι η ελληνική αγορά εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις κινήσεις ξένων funds - γι αυτό η περαιτέρω πορεία της   θα είναι συνάρτηση του κλίματος που θα διαμορφωθεί διεθνώς.

Προς το παρόν, τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά από τη Wall Street,όπου οι βασικοί δείκτες κερδίζουν 0,50% με 0,60%. Εικόνα σταθεροποίησης την Ευρώπη, με τον DAX στο +0,25%. Χωρίς ουσιαστική μεταβολή οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, εκτονώθηκαν οι πιέσεις στα ομόλγα της Ευρωζώνης.

Στο ΧΑ θετική ένδειξη για τη δυναμική της αγοράς αποτελεί ο μεγάλος όγκος συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν στο κλείσιμο και στα call auctions, στις υψηλότερες τιμές ημέρας. Επισημαίνεται ότι στις μετασυνεδριακές "δημοπρασίες" άλλαξαν χέρια περίπου 1.490.000 μετοχές

Μετοχές και δείκτες

Στο ΧΑ οι βασικοί δείκτες βρέθηκαν αρχικά στο κόκκινο και στη συνέχεια πήραν ανοδική κατεύθυνση, κερδίζοντας συνεχώς έδαφος. Ο τζίρος ήταν μικρός (48,5 εκατ. ευρώ).

Ο Γενικός Δείκτης  ξεκίνησε με -0,13% από τις 893,61 μονάδες και τερμάτισε στις 898,96 με +0,86%.

Ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης κέρδισε 0,98%, κλείνοντας στις 2.176 μονάδες. Ανοδο 0,95% σημείωσε ο δείκτης FT40M των mid caps.

Ο τραπεζικός δείκτης πήγε αρχικά -0,36% και ανακάμπτοντας σταδιακά έκλεισε με κέρδη 1,01%.

Στν πρώτη θέση η Attica Bank (+5,2%), που επανήλθε σε τροχιά ανάκαμψης. Ακολούθησαν Eurobank +1,6%, Εθνική +1,2%, Ελλάδος +0,6%, Πειραιώς και Alpha +0,5%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ξεχώρισε ο Μυτιληναίος με +3% και συναλλαγές 2,5 εκατ. ευρώ. Ακολούθησαν ΔΕΗ και Τιτάν +1,7%. ΟΠΑΠ +1,5%,  ΟΤΕ και Βιοχάλκο +1,3%,ΑΔΜΗΕ και Aegean +1,2%. Στο κόκκινο μόνον οι Σαράντης -1,6%,  ΕΥΔΑΠ -0,5%, ΟΛΠ και Lamda -0,4%.

 Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση επανήλθαν στο προσκήνιο οι μετοχές του ομίλου Κόκκαλη: Intralot +6,9%, Κρι-Κρι +3,2%, Intracom +3%, Ιντρακάτ και Πλαίσιο +2,4%. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε ο Ικτίνος (-1,1%)

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης