Αγορές

Ανοδικά το ΧΑ, κόντρα στην τάση των διεθνών αγορών


Σε ανοδική τροχιά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, διαφοροποιούμενο και σήμερα από την τάση των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών, όπου επικρατούν πτωτικές τάσεις. Κατά 0,50% ενισχύεται αυτή την ώρα οΑνοενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη χάνει 1,15% και ο βρετανικός FT-100 υποχωρεί κατά 0,65%.

Ομως, παρά τη θετική εικόνα στο ταμπλό, κυρίαρχο στοιχείο παραμένει η επιφυλακτικότητα, που "μεταφράζεται" σε περιορισμένη συναλλακτική κίνηση, εστιαζόμενη μάλιστα σε λίγες μετοχές.

 Βαρόμετρο της αγοράς αποτελούν οι τραπεζικές μετοχές, οι οποίες όμως εμφανίζουν αυξημένη μεταβλητότητα, λόγω του προβληματισμού που επικρατεί όσον αφορά την εμφάνιση νέου κύματος επιχειρηματικών κόκκινων δανείων, ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης και των μεγάλων ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες.

Θετική εικόνα στην αγορά ομολόγων, όπου τα ελληνικά κρατικά χρεόγραφα ενισχύονται και η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί κατά 3 μονάδες βάσης.

Μετοχές και δείκτες

Στο ΧΑ η συνεδρίαση ξεκίνησε με οριακές μεταβολές στους δείκτες, που βρέθηκαν γρήγορα στο κόκκινο. Ακολούθησε ανοδική αντίδραση που συνεχίζεται.

Ο Γενικός Δείκτης πήγε από -0,27% μέχρι +0,58%. Αυτή την ώρα ενισχύεται κατά 0,50% στις 863,9 μονάδες.
.Ο FTASE25 κερδίζει0,55% στις  2.077,7 μονάδες. Στο +0,25% ο δείκτης των mid caps.

 Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε χαμηλό ημέρας -0,35% και γυρίζοντας ανοδικά πήγε μέχρι +1,67%. Τώρα  κερδίζει 1,35%. Προηγείται η Alpha με +2,2%. Ακολουθούν Εθνική +1,7%, Πειραιώς +1%, Eurobank +0,6%. Αμετάβλητη η Attica Bank, Τρ. Ελλάδος -0,6%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ξεχωρίζουν η ΕλβάλΧαλκόρ με +3,7% και η Aegean με +2,2%. Ακολουθούν Jumbo και Σράντης +1,4%, Βιοχάλκο +1,2% Μυτιληναίος +1%, ΟΤΕ και ΑΔΜΗΕ +0,7%

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα