Αγορές

Ανοδικά με μικρό τζίρο το χρηματιστήριο


 Με νευρικότητα και διακυμάνσεις μικρού εύρους κινούνται σήμερα οι βασικοί δείκτες του ΧΑ, ενώ η συναλλακτική κίνηση είναι χαμηλή και ο τζίρος περιορισμένος. Ανάλογη εικόνα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία όμως κινούνται τις τελευταίες μέρες κοντά σε ιστορικά υψηλά.

Στην ελληνική αγορά είναι έκδηλη η επιφυλακτικότητα, καθώς ο ΓΔ βρίσκεται στα υψηλά πενταετίας, ενώ πολλές μετοχές  εμφανίζονται υπεραγορασμένες, έχοντας αποφέρει σημαντικά μεσοβραχυχρόνια κέρδη.

Με τα ελληνοτουρκικά και το λιβυκό να αποτελούν πλέον μόνιμη πηγή αβεβαιότητας, το ενδιαφέρον της αγοράς επικεντρώνεται στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της οικονομίας, στα θέματα  τραπεζών-κόκκινων δανείων και στις πληροφορίες για διεργασίες στον επιχειρηματικό χώρο.

Μετοχές και δείκτες

Η συνεδρίαση ξεκίνησε σήμερα με πτωτικές διαθέσεις. Στη συνέχεια οι απώλειες καλύφθηκαν και οι βασικοί δείκτες άλλαξαν πολλές φορές πρόσημο. Τα τελευταία λεπτά έχουν πάρει ανοδική κατεύθυνση.
Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 0,15% στις 935,5 μονάδες, παραμένοντας στη ζώνη συσσώρευσης όπου έχει κινηθεί τις τελευταίες εβδομάδες.
 Ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης κερδίζει 0,10%, στις 2.337,7 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης πήγε -0,19% και τώρα σημειώνει άνοδο 0,45%. Προηγείται η Eurobank  με +1,1%. Attica +0,4%, αμετάβλητες Εθνική, Alpha και Πειραιώς.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips τη σκυτάλη έχει πάρει ο Μυτιληναίος (+2,2%).  Ελλάκτωρ +1,8%,  ΕΛΠΕ, Σαράντης , ΕΧΑΕ +1%, Βιοχάλκο +0,5%.
Στον αντίποδα ΔΕΗ -1,3%, Coca-Cola, Lamda, ΟΛΠ -0,5%.

Στα mid caps  ξεχωρίζουν μετοχές του ομίλου Κόκκαλη: Intralot +6,5%, Intracom kai K;ekroc +2,7%.

Διαβάστε επίσης