Αγορές

Ανοδικά άνοιξαν οι ευρωαγορές


Ανοδικά άνοιξαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές αξιολογούν τις εξελίξεις στο μέτωπο του Brexit για το αν θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου ή θα καθυστερήσει ακόμη για μία φορά.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,3% στις 12.671 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ανέρχεται κατά 0,34% στις 7.174 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC40 κινείται σταθεροποιητικά γύρω από τις 5.637 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κερδίζει 0,55% στις 9.381 μονάδες, όπως και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ 0,42% στις 22.418 μονάδες.

Μία νέα απόπειρα για να υλοποιήσει την υπόσχεσή του και να βγάλει τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ενωση στις 31 Οκτωβρίου κάνει ο Μπόρις Τζόνσον, εν μέσω αυξημένης αισιοδοξίας ότι έχει πλέον τη στήριξη για να περάσει τη συμφωνία από το Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το υπουργικό συμβούλιο κατέστησε σαφές ότι ο πρωθυπουργός δεν πτοείται από την ψηφοφορία του Σαββάτου, η οποία τον αναγκάζει να ζητήσει από την ΕΕ με επιστολή του, τρίμηνη καθυστέρηση της διορίας για το Brexit.

Ο Τζόνσον θα ζητήσει τη Δευτέρα από τη Βουλή των Κοινοτήτων να υποστηρίξει τη συμφωνία του με την Ε.Ε. με μια νέα «ουσιαστική ψηφοφορία», κάτι που δεν κατάφερε το Σάββατο, καθώς οι βουλευτές ψήφισαν υπέρ μιας τροπολογίας που δίνει περισσότερο χρόνο για να εξεταστεί η συμφωνία.

Διαβάστε επίσης