Αγορές

Ανεβαίνουν οι ευρωαγορές


Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με επενδυτές να εκτιμούν ότι αποκλιμακώνονται οι γεωπολιτικές και εμπορικές εντάσεις.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,41% στις 12.098 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ανέρχεται κατά 0,36% στις 7.337 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC40 κινείται σταθεροποιητικά στις 5.360 μονάδες. 

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ΜΙΒ στο Μιλάνο κινείται ανοδικά κατά 0,30% στις 20.602 μονάδες, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται σταθεροποιητικά στις 9.191 μονάδες.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Eurostoxx50 ανέρχεται κατά 0,18% στις 3.375 μονάδες.

Παράταση τριών μηνών στη συνεργασία των αμερικανικών επιχειρήσεων με τη Huawei έδωσε η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις συνέπειες για την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού καθώς και για τους πελάτες της από τον αποκλεισμό της από την αμερικανική αγορά.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η άδεια που εξέδωσε η αμερικανική κυβέρνηση θα επιτρέπει να συνεχιστούν οι δραστηριότητες για τους υπάρχοντες χρήστες κινητών Huawei και ευρυζωνικών δικτύων στις ΗΠΑ, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, σε δήλωση του τη Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης