Αγορές

Ανεβαίνει η Wall με το βλέμμα στη Fed


Με κέρδη έκλεισε, απόψε, η Wall Street, με το βλέμμα των επενδυτών στα οικονομικά στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε θετικά πρόσημα, καθώς το αμερικάνικο υπουργείο Εργασίας γνωστοποίησε πως τον Μάιο δημιουργήθηκαν 75.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ τον προηγούμενο μήνα έφτασαν τις 224.000. Οι αναλυτές περίμεναν να βρεθεί στις 185.000. Το ποσοστό της ανεργίας έμεινε στο 3,6%.

Το μέσο ωρομίσθιο αυξήθηκε κατά 0,2% σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ σε σχέση με τον Μάιο του 2018 διαμορφώθηκε 3,1% υψηλότερα. Το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό παρέμεινε αμετάβλητο στο 62,8%.

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν πως η αγορά εργασίας ταλανίζεται από την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, με τη Fed να καλείται να πάρει άμεσα αποφάσεις και να καλλιεργούνται στους επενδυτές ελπίδες για μείωση των επιτοκίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εκπρόσωπος Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι παρατείνει από την 1η Ιουνίου στις 15 Ιουνίου τη διορία για την επιβολή υψηλότερων δασμών 25% σε συγκεκριμένα κινεζικά προϊόντα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε ότι υπάρχουν "αρκετές πιθανότητες" οι Ηνωμένες Πολιτείες να καταλήξουν σε συμφωνία με το Μεξικό προκειμένου να μειωθούν οι αφίξεις των παράτυπων μεταναστών, επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι αν δεν υπάρξει πρόοδος, η Ουάσινγκτον θα επιβάλει από τη Δευτέρα τους τιμωρητικούς τελωνειακούς δασμούς.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 25,983.94 μονάδες, με κέρδη 1.02%.

Παράλληλα, ο S&P 500 έφτασε στις 2,872.72 μονάδες, αυξανόμενος κατά 1.03%.    

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 7,742.10 μονάδες, με άνοδο 1.66%.