Διεθνή

Ανεστάλη η απεργία στο μετρό του Λονδίνου - Στο τραπέζι εταιρεία και εργαζόμενοι για τους μισθούς


Ανεστάλησαν οι προγραμαμτισμένες για αυτή την εβδομάδα απεργίες των εργαζομένων στο μετρό του Λονδίνου, μετά την ανακοίνωση του συνδικάτου RMT ότι έχει σημειωθεί "πρόοδος" στις συνομιλίες με τη διαχειρίστρια εταιρία Transport for London (TfL 'Μεταφορές Λονδίνου).

"Έπειτα από περαιτέρω θετικές συζητήσεις σήμερα, οι διαπραγματεύσεις για μισθολογική συμφωνία για τα μέλη μας του μετρό του Λονδίνου μπορούν τώρα να πραγματοποιηθούν σε βελτιωμένη βάση και εντολή με σημαντική πρόσθετη χρηματοδότηση ώστε να υπάρξει μια διευθέτηση", δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του RMT, Μικ Λιντς, σε ανακοίνωση.

"Αυτή η σημαντικά βελτιωμένη κατάσταση χρηματοδότησης σημαίνει ότι η προγραμματισμένη απεργία θα ανασταλεί με άμεση ισχύ και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε επείγουσες διαπραγματεύσεις με την TfL προκειμένου να επιτύχουμε την κατάλληλη συμφωνία και την επίλυση της διαφοράς".

Πριν από την εξέλιξη αυτή, το συνδικάτο προειδοποιούσε σήμερα το απόγευμα για σοβαρή αναστάτωση στα δρομολόγια, ακόμη και μηδενική κίνηση που αναμένονταν από σήμερα το βράδυ έως και την Πέμπτη στο μετρό του Λονδίνου λόγω της απεργίας του με μισθολογικά αιτήματα, εξηγώντας ότι δεν κατέφευγε στην κινητοποίηση αυτή "αβασάνιστα".

Οι συρμοί του μετρό επρόκειτο να σταματήσουν να λειτουργούν νωρίτερα από ό,τι συνήθως απόψε, βράδυ Κυριακής, και η διαχειρίστρια εταιρία του δικτύου TfL (Μεταφορές Λονδίνου) συνιστούσε στο επιβατικό κοινό να ολοκληρώσει τις διαδρομές του με το μετρό πριν από 20.30 απόψε. Η επιστροφή στην κανονικότητα αναμενόταν το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, σχεδόν 10.000 από τα μέλη του επρόκειτο να συμμετάσχουν στην απεργία, η οποία είχε ξεκινήσει την Παρασκευή για ορισμένες κατηγορίες προσωπικού.

Το κόστος διαβίωσης βγάζει στο δρόμο τους εργαζόμενους

Η Βρετανία, που μαστίζεται από σοβαρή κρίση κόστους διαβίωσης, αντιμετώπισε πολλές απεργίες τους τελευταίους μήνες σε πολλούς τομείς, κυρίως στον τομέα της υγείας.

Αυτή την εβδομάδα σε απεργία βρίσκονται οι 70.000 ειδικευόμενοι γιατροί που εργάζονται για το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας

Έπειτα από τρεις ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων πριν από τα Χριστούγεννα και πολλές άλλες στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, οι ειδικευόμενοι γιατροί, που ζητούν μισθολογικές αυξήσεις, σκληραίνουν τη στάση τους καθώς δεν έχουν καταφέρει να καταλήξουν σε συμφωνία με τη βρετανική κυβέρνηση.

Ένας ειδικευόμενος γιατρός κερδίζει περίπου 32.000 λίρες (37.000 ευρώ) κατά το πρώτο έτος της εργασίας του, σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Βρετανικό Ιατρικό Σύλλογο (ΒΜΑ), που μετρά στις τάξεις του 46.000 ειδικευόμενους γιατρούς, οι μισθοί τους έχουν μειωθεί σχεδόν κατά ένα τέταρτο από το 2008, λαμβάνοντας υπόψη τον πληθωρισμό.

Η απεργία τους ξεκίνησε την Τετάρτη (3/1) και θα διαρκέσει έξι ημέρες.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα