Τράπεζες

Αναβάθμιση της Τρ. Πειραιώς από DBRS με τρία "συν" και ένα "μείον"


Τρία "συν" και ένα "μείον" διαπιστώνει στην Τρ. Πειραιώς ο καναδικός οίκος DBRS, αναβαθμίζοντας την πιστοληπτική αξιολόγησή της, με σταθερές προοπτικές.

Όπως εξηγεί ο οίκος, η αναβάθμιση αντανακλά τη συνεχιζόμενη βελτίωση στο πιστωτικό προφίλ της τράπεζας, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και την περιορισμένη δημιουργία νέων NPEs.

Ως αρνητικό στοιχείο επισημαίνει την ποιότητα ενεργητικού της Τρ.. Πειραιώς, την οποία χαρακτηρίζει "χαμηλή σε σχέση με τα διεθνή στάνταρντ"..

Η DBRS αναμένει αύξηση των NPEs τα επόμενα τρίμηνα λόγω των υψηλότερων επιτοκίων, του υψηλού κόστους διαβίωσης και της επιβράδυνσης του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης.

Εκτιμά όμως ότι το πιστωτικό προφίλ της τράπεζας θα παραμείνει ισχυρότερο απ' ό,τι στο παρελθόν, λόγω της ενισχυμένης κάλυψης των NPEsκαι στις χορηγήσεις που σχετίζονται με τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Οι αναλυτές της DBRS επισημαίνουν ότι η Τρ.  Πειραιώς έχει καλό ιστορικό στην παραγωγή επαναλαμβανόμενων κερδών και εκφράζουν την εκτίμηση ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί.

Ωστόσο, το momentum ενδέχεται να ανακοπεί λόγω υψηλότερων λειτουργικών δαπανών και από υψηλότερα πιστωτικά κόστη λόγω της ποιότητας ενεργητικού.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα