Τράπεζες

Αναβάθμιση της Eurobank από τη Moody’s


H Μoody’s προχώρησε στην αναβάθμιση της Βασικής Πιστοληπτικής Αξιολόγησης (BCA) της Eurobank σε Ba1 από Ba2 προχώρησε η Moody's. Παράλληλα ο οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση των καταθέσεων της Eurobank, ενώ υποβάθμισε το outlook σε σταθερό από θετικό για τις μακροπρόθεσμες καταθέσεις.

Ειδικότερα, η Moody's αναβάθμισε την αξιολόγηση των καταθέσεων της ελληνικής τράπεζας σε Baa2/P-2 από Baa3/P-3. 

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, η Μoody’s αναφέρει ότι η αναβάθμιση του BCA αντανακλά την ισχυρή κερδοφορία της ελληνικής τράπεζας και την αποδεδειγμένη ικανότητα να αυξήσει τα κεφάλαιά της τα τελευταία τρίμηνα, το οποίο ενισχύει σημαντικά τη δυνατότητα απορρόφησης ζημιών. 

H Moody's σημειώνει ακόμα ότι η Eurobank κατόρθωσε να μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPE) στο 3% των δανείων τον Μάρτιο του 2024 από 5,1% τον Μάρτιο του 2023. 

Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ακόμα ότι η εξαγορά της Ελληνικής Τράπεζας από τη Eurobank ενισχύει περαιτέρω το πιστωτικό προφίλ της τράπεζας.

Η περαιτέρω βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας και σε μεγαλύτερη κερδοφορία για την ελληνική τράπεζα, τονίζει η Moody's. 
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα