Πολιτική

Αναταραχή στο Μαξίμου - Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού


"Τρικυμία" στο Μαξίμου και στην κυβέρνηση προκαλούν οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων - ακόμη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νικ. Ανδρεουλάκη.

Την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού υπέβαλε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, για τον οποίο είχε αναπτυχθεί φημολογία για πιθανή εμπλοκή του στην υπόθεση παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων.

Επισημαίνεται ότι  κ.Δημητριάδης είναι ανεψιός του κ. Μητσοτάκη και ήταν μέχρι τώρα ένας από τους πιο στενούς και έμπιστους συνεργάτες του.

Η παραίτηση του - που έγινε ήδη δεκτή από τον πρωθυπουργό - ερμηνεύεται ως προσπάθεια του Μαξίμου και της κυβέρνησης να αποσυνδεθούν από την υπόθεση των παρακολουθήσεων και την όποια εμπλοκή της ΕΥΠ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία καλούσε τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τον ρόλο του Γενικού Γραμματέα στις υποθέσεις παρακολουθήσεων.. 

Η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Μετά την παραδοχή του επικεφαλής της ΕΥΠ στη Βουλή πως παρακολουθούσαν τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη όταν ερευνούσε σκάνδαλα διαφθοράς, τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτει η έρευνα της ΕφΣυν και των ReportersUnited δείχνουν πως πίσω από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων κρύβεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις σε όλα τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν από τη δημοσιογραφική έρευνα σε σχέση με τη δραστηριότητα του Γενικού του Γραμματέα κ. Δημητριάδη».

Στη λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του πρωθυπουργού, αναφέρεται μόνον ότι: «ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό»

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα