Χρηστικά

Αναστολή εργασίας: Πότε πληρώνεται το 800άρι για τις πληττόμενες επιχειρήσεις 


Η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ για όλο τον Νοέμβριο ή κατ΄αναλογία ημερών, για τους εργαζόμενους πληττόμενων επιχειρήσεων βάσει ΚΑΔ, που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας, θα καταβληθεί στις 11 Δεκεμβρίου

Αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας σήμερα (5/11) στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη, σημειώνοντας ότι η προθεσμία για αιτήσεις αναστολών συμβάσεων Νοεμβρίου από επιχειρήσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας λήγει τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. 

Η ίδια δήλωσε ότι στις 27 Νοεμβρίου καταβλήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος των εργαζόμενων επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή το 800άρι αποζημίωσης ειδικού σκοπού του Νοεμβρίου και πρόσθεσε ότι όσοι για διαφόρους λόγους δεν είδαν το ποσό στον λογαριασμό τους η πληρωμή θα γίνει στις 11 Δεκεμβρίου. 

Εξάλλου με χθεσινή (4/11) ΚΥΑ ορίζεται ότι σε αναστολή σύμβασης εργασίας μπορούν να θέσουν εργαζομένους τους και τον Δεκέμβριο πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ, ενώ η σχετική αποζημίωση ειδικού σκοπού τον τρέχοντα μήνα προκύπτει με βάση υπολογισμού το ποσό των 534 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 30 ημέρες

Μεταξύ άλλων στην ΚΥΑ αναφέρεται ότι: «Η αναστολή συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου εργαζομένων σε επιχειρήσεις-εργοδότες της παρ. 1 του άρθρου 1 του παρόντος κεφαλαίου, που είχαν τεθεί σε αναστολή στο παρελθόν, δύναται να παραταθεί κατ' ανώτατο όριο έως 30 ημέρες και όχι πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2020. Επίσης, δύνανται να τεθούν για πρώτη φορά ή εκ νέου σε αναστολή συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου εργαζομένων που έχουν προσληφθεί έως και την 4η Νοεμβρίου 2020».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα