Ελλάδα

Αναστέλλεται η λειτουργία ποδηλατόδρομου στη Θεσσαλονίκη


Την αναστολή λειτουργίας του προσωρινού ποδηλατόδρομου της λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή από τις 10 Φεβρουαρίου αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης, στη σημερινή συνεδρίασή της.

Ο ποδηλατόδρομος είχε διαμορφωθεί τον Ιούλιο του 2020, στο πλαίσιο του νομοθετικού πλαισίου για τις πιλοτικές υποδομές λόγω πανδημίας και για λόγους αποφυγής συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα πεζοδρόμια.

Στο ίδιο πλαίσιο είχε εγκριθεί και η μεταφορά του ποδηλατόδρομου της λεωφόρου Νίκης από το πλακόστρωτο της παλιάς παραλίας στο οδόστρωμα.

Στη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών οι υποδομές αυτές αξιολογήθηκαν ως προς το επίπεδο χρήσης και λειτουργίας του και σε ό,τι αφορά τον προσωρινό ποδηλατόδρομο της Καραμανλή καταδείχθηκαν μικρά επίπεδα χρήσης, παρά τις προωθητικές ενέργειες, στις οποίες είχε προχωρήσει ο Δήμος.

Αντιθέτως, στον ποδηλατόδρομο της Λεωφόρου Νίκης καταγράφηκε σημαντική αύξηση της κυκλοφορίας, με παράλληλη διευκόλυνση στην κίνηση των πεζών, γεγονός που σημαίνει ότι θα διατηρηθεί η χρήση του.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις