Άμυνα & Διπλωματία

Αναστασιάδης: Θα εμποδίσουμε τις τουρκικές επιδιώξεις με όλα τα νόμιμα μέσα


Απαντήσεις στις προκλήσεις της Τουρκίας, ανέφερε πως θα δώσει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε χθεσινή ομιλία του, κοντά στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε: «Δεν θα παραλείψουμε να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να προστατεύσουμε την πόλη που για 45 χρόνια περιμένει όχι νέους εποίκους, αλλά τους κατοίκους, τους ιδιοκτήτες, εκείνους που την ορίζουν», συμπληρώνοντας ότι «αυτό που στόχο τις επόμενες των ημερών έθεσα και θέτω είναι να μην αφήσουμε αναπάντητες τις προκλήσεις της Τουρκίας».

Για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου για άνοιγμα των Βαρωσίων από την Τουρκία, επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα εμποδίσει αυτές τις επιδιώξεις της Άγκυρας «με όλα τα νόμιμα μέσα που ο διεθνής Οργανισμός, το διεθνές δίκαιο, ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών υπαγορεύει και επιτρέπει».

Ο πρόεδρος της Κύπρου, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Ταυτόχρονα δεν θα παραλείψουμε τις καταγγελίες, αλλά και την αξίωση για τα στοχευμένα μέτρα από πλευράς της Ευρώπης. Θα κάνουμε ό,τι θα πρέπει προκειμένου να αποτρέψουμε και τις απειλές και τις ενέργειες που άπτονται είτε της Αμμοχώστου είτε των κατεχομένων εδαφών».