Ελλάδα

Το Ιασώ θα πληρώνει την Oaktree ως σύμβουλο


Το αμερικανικό γκρουπ Oaktree Capital που απέκτησε τον περασμένο Ιούλιο τον έλεγχο του ομίλου "Ιασώ" (83,4% μέσω της λουξεμβουργιανής OCM Luxembourg Healthcare) δεν θα περιμένει να εισπράξει μόνον μερίσματα από αυτή την επένδυση. Φροντίζει να εξασφαλίσει  κι ένα -  μικρό σχετικά - έσοδο, ώσπου να φθάσει η ώρα που θ' αρχίσει να παίρνει μερίσματα.

Η Oaktree επέβαλε στο "Ιασώ" - που είναι πλέον απολύτως ελεγχόμενη θυγατρική - να της πληρώνει ετήσια αμοιβή για παροχή "Συμβουλευτικών Υπηρεσιών ανθρωπίνου δυναμικού, μάρκετινγκ, διαχείρισης διαθεσίμων και υποδομών" και να της καταβάλει επιπλέον εφάπαξ αμοιβή για την αναδιάρθρωση των δανειακών της υποχρεώσεων.

Σχετική σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ του "Ιασώ" και εταιρείας ελεγχόμενη από την Oaktree Capital.

Ο ελληνικός όμιλος θα καταβάλει στην "αδελφή εταιρεία" 1,5 εκατ. εφ' άπαξ για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες αναδιάρθρωσης δανεισμού. Επιπλέον θα αναλάβει την υποχρέωση να πληρώνει ετησίως  500 χιλιάδες ευρώ συν ΦΠΑ για "Συμβουλευτικές Υπηρεσίαες ανθρώπινου δυναμικού, μάρκετινγκ, διαχείρισης διαθεσίμων και υποδομών"

Οπως ανακοινώθηκε, το ΔΣ του Ιασώ ενέκρινε σχετική απόφαση, παρέχοντας τις απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις για υπογραφή των δύο συμβάσεων

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα