Χρηστικά

Ανακοινώνεται το επίδομα προσωπικής διαφοράς – Ποιοι θα το λάβουν


Ο πρωθυπουργός θα προβεί σήμερα στις ανακοινώσεις σχετικά με το επίδομα προσωπικής διαφοράς που θα αποδοθεί στους συνταξιούχους που δεν έλαβαν αυξήσεις στις συντάξεις τους.

Το επίδομα θα κυμαίνεται από 250 έως 300 ευρώ, θα είναι οριζόντιο για κάποιες κατηγορίες συνταξιούχων ή κλιμακωτό ανάλογα με το ύψος της σύνταξης για κάποιες άλλες. H καταβολή του επιδόματος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί εμβόλιμα τον Μάρτιο.

Πρώτοι στην λίστα για να λάβουν το επίδομα, είναι 140.000 συνταξιούχοι που δεν έλαβαν αύξηση ή άλλη παροχή τους τελευταίους μήνες. Επίσης εντός νυμφώνος είναι 400.000 συνταξιούχοι που είτε έλαβαν μικρές αυξήσεις της τάξης των 5 και 10 ευρώ είτε ανήκουν στην κατηγορία των χαμηλοσυνταξιούχων.

Επιπροσθέτως εντός λίστας αναμένεται να βρεθούν συνταξιούχοι με αποδοχές 1.000-1.500 ευρώ που έλαβαν αυξήσεις επίσης μικρού βεληνεκούς τον περασμένο μήνα.

Οι παραπάνω συνταξιούχοι έμειναν εκτός αυξήσεων, εξαιτίας της υψηλής προσωπικής διαφοράς που έχουν οι συντάξεις και λειτουργεί ως «κόφτης».
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα