Αγορές

Ανακάμπτουν τα χρηματιστήρια - Τράπεζες +2,3% στο ΧΑ


Ισχυρή ανοδική αντίδραση εκδηλώνεται στο ΧΑ και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την τραπεζική «θύελλα» που σάρωσε τις αγορές την Παρασκευή. Οι βασικοί δείκτες καταγράφουν αξιόλογα (DAX 1,40%, ΓΔ +1,50%, τραπεζικός +2,30%). Ομως η συναλλακτική κίνηση είναι υποτονική, καθώς υποβόσκουν ανησυχίες για την ανθεκτικότητα του παγκόσμιου και ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

H είδηση ότι η First Sitizens εξαγοράζει την Silicon Valey, παίρνοντας στα χέρια της το σύνολο των δανείων και καταθέσεων της δεύτερης, έχει θετικό πρόσημο και αξιολογείται αναλόγως στις ευρωγορές. Oι τραπεζικές μετοχές που βρέθηκαν στο επίκεντρο των απωλειών την Παρασκευή, ανακάμπτουν σήμερα, με την… πέτρα του σκανδάλου, την Deutsche Bank,  να ενισχύεται κατά +4,25%.

Η ελληνική αγορά φαίνεται να αντιπαρέρχεται την πολιτική και εκλογική αβεβαιότητα, εστιάζοντας σε επιχειρηματικά θέματα, στις θετικές εκθέσεις-αναλύσεις διεθνών οίκων και στα στοιχεία για την εταιρική κερδοφορία.

Το ενδιαφέρον για ορισμένους κλάδους αναθερμαίνεται λόγω επιχειρηματικών εξελίξεων και προοπτικών. Καταλύτη διαμόρφωσης κλίματος αποτελεί και το κυοφορούμενο deal εξαγοράς του κατασκευαστικού βραχίονα του ομίλου Ελλάκτωρ από την Intrakat.

Μετοχές και δείκτες

Η εικόνα στο χρηματιστηριακό ταμπλό βελτιώνεται σταδιακά και αυτή την ώρα οι βασικοί δείκτες κινούνται σε υψηλά ημέρας.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.036,8 μονάδες με κέρδη +1,50%, ενώ η αξία των συναλλαγών είναι 21 εκατομμύρια ευρώ.

Ο FTASE25 τηςυψηλής κεφαλαιοποίησης κερδίζει 1,60% στις 2.504,5 μονάδες. Ανοδο 0,50% σημειώνει ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης

Ο τραπεζικός δείκτης κινείται  στο +2,30%, έχοντας σημειώσει υψηλό ημέρας +2,56%. Προηγείται η Attica Bank με +4,5%. Ακολουθούν Alpha Bank +3,5%, Πειραιώς +2,7%, Eurobank +2%, Εθνική +1,3%, Τρ. Ελλάδος +0,3%.

 Στο ταμπλό των εμποροβιομηχανικών και λοιπών blue chips ξεχωρίζουν Σαράντης και Jumbo +3,3%, ΕλβάλΧαλκόρ +2,8%, Τιτάν +2,1%,  Aegean και Βιοχάλκο +2%, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Motor Oil και Quest +1,7%. 

 Στα mid caps Premia +3,2%, Intracom +2,1%, Intrakat +1,8%, Entersoft +1,3%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα