Αγορές

Ανακάμπτει μετ’ επιφυλάξεων το χρηματιστήριο


Θετική εικόνα διαμορφώνεται στο χρηματιστήριο και οι δείκτες κινούνται ανοδικά, καλύπτοντας μέρος των χθεσινών απωλειών. Σε τροχιά ανάκαμψης και οι ευρωπαϊκές αγορές, παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί όσον αφορά τις επιπτώσεις της επιδημίας κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές επισημαίνουν την απουσία καταλυτών που θα μπορούσαν να δώσουν δυναμική στο ΧΑ και να διαμορφώσουν βραχυχρόνια τάση. Κατά τις εκτιμήσεις τους, η συσσώρευση θα συνεχισθεί στην περιοχή  των 917-933 μονάδων.

Σήμερα ο ΓΔ επιβεβαιώνει την ισχύ της στήριξης στις 917 μονάδες, την οποία είχε διασπάσει στη χθεσινή συνεδρίαση, επιτείνοντας τις ανησυχίες για περαιτέρω διόρθωση.
Το ενδιαφέρον σε πληροφορίες και εκτιμήσεις για το κόστος που συνεπάγεται το ξεκαθάρισμα των προβληματικών δανειακών χαρτοφυλακίων και τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην κερδοφορία των τραπεζών.

Θετική η επίδραση στο χρηματιστήριο από τα οικονομικά αποτελέσματα δ’ τριμήνου 2018 που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ, εμφανίζοντας υπερδιπλασιασμό κερδών (+138%) σ’ αυτή τη χρονική περίοδο.
 Βοήθεια στις τραπεζικές μετοχές δίνει η Morgan Stanley, η οποία σε έκθεση-ανάλυση της διατυπώνει αισιόδοξες εκτιμήσεις για τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών και των μετοχών τους.

 Μετοχές και δείκτες

Από το ξεκίνημα της συνεδρίασης οι βασικοί δείκτες κινούνται σε θετικό έδαφος με μικρές διακυμάνσεις.
Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται αυτή την  ώρα στις 918,5 μονάδες, με κέρδη 0,73%, έχοντας σημειώσει υψηλό +0,87%.
 Ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,80% στις 2.310 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης πήγε μέχρι +1,47% και τώρα βρίσκεται στο +1%. Προηγείται η Alpha με +2%, ακολουθούν Εθνική και Eurobank +0,6%. Στο κόκκινο Attica -0,8%, Ελλάδος -0,6%, Πειραιώς -0,3%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips  προηγείται με +2,4% ο ΟΤΕ, λόγω των  εντυπωσιακών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε. Motor Oil και Lamda +1,6%, ΟΠΑΠ, Σαράντης και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή +1%.
Στο κόκκινο Jumbo και Φουρλής -0,7%, ΟΛΠ -0,5%, Βιοχάλκο -0,4%.

Διαβάστε επίσης