Αγορές

Ανάκαμψη με τράπεζες στο χρηματιστήριο


Ανοδική αντίδραση εκδηλώνεται στο χρηματιστήριο, μετά από δύο ημέρες πτώσης που οδήγησε τους βασικούς δείκτες σε περιοχές κρίσιμων στηρίξεων. Θετική εικόνα και στις ευρωπαϊκές αγορές, που εξοικειώνονται πλέον με την απειλή  που συνιστά για την παγκόσμια η επιδημία κορωνοϊού.  Στα ιστορικά χαμηλά της χθεσινής συνεδρίασης κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.

Η συνεδρίαση στο ΧΑ ξεκίνησε με θετικό πρόσημο και ανοδικές τάσεις, με τις τραπεζικές μετοχές σε θέση οδηγού. Εντονη η συναλλακτική κίνηση, υποδηλώνει αναθέρμανση του αγοραστικού ενδιαφέροντος και επανενεργοποίηση χαρτοφυλακίων που παρέμειναν αδρανή τις προηγούμενες μέρες.
Στο επίκεντρο της προσοχής οι κινήσεις των τραπεζών και δραστική μείωση των κόκκινων δανείων και για άντληση ρευστότητας από τις χρηματαγορές με χαμηλά επιτόκια.
Χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές εκτιμούν ότι  οι ισορροπίες στην αγορά δεν έχουν αποκατασταθεί και η μεταβλητότητα θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο αυτή την εβδομάδα.
 Το στοίχημα στη σημερινή συνεδρίαση είναι η επάνοδος και παραμονή του ΓΔ πάνω από τις 910 μονάδες, ώστε να επιβεβαιωθεί η ισχύς αυτής της στήριξης, που διασπάστηκε το προηγούμενο διήμερο.

Μετοχές και δείκτες

Ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μέχρι στιγμής από τις 907,1 μέχρι τις 911,69 μονάδες (+0,96%). Τώρα βρίσκεται στις 910,2 με κέρδη 0,80%.
Ο  FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης κερδίζει 0,75% στις 2.278 μονάδες. Στο +0,25% ο FΤ40M των mid caps.
Ο τραπεζικός δείκτης πήγε μέχρι +2,41% και τώρα σημειώνει άνοδο. Με θετικό πρόσημο οι μετοχές των συστημικών τραπεζών. Alpha  και Πειραιώς +2,7%,  Εθνικ +1,4%, Eurobank +0,7%. Αμετάβλητες Attica και Τρ. Ελλάδος.
Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips Τιτάν +1,6%,  ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ +1,4%, . ΕΧΑΕ,  Μυτιληναίος, Σαράντης, ΑΔΜΗΕ, Motor Oil καιAegean  κερδίζουν 1% με 1,3%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα