ΕΥΖην

Αναδυόμενοι σχεδιαστές μόδας θα προβάλλονται στο Instagram του οίκου Valentino


Υπό την προστασία του παίρνει αναδυόμενους σχεδιαστές μόδας ο οίκος Valentino και προσφέρει τον λογαριασμό του στο Instagram ως πλατφόρμα ανάδειξης ενός από αυτούς κάθε σεζόν.

Το Φεβρουάριο, κατά τη διάρκεια της Milan Design Week, οι 15,7 εκατομμύρια followers του Valentino στο Instagram θα αρχίσουν να απολαμβάνουν τις δημιουργίες του Marco Rambaldi. Και η πρωτοβουλία φιλοξενίας θα έχει συνέχεια με συνεργασία του Valentino με την Camera della Moda Italiana, το ιταλικό ισοδύναμο του British Fashion Council.

Παρουσιάζοντας, παραδοσιακά, τις κολεξιόν του στο Παρίσι, ο Pierpaolo Piccioli, ο διευθυντής δημιουργικού στον Valentino, εντυπωσιάστηκε από το πόσο «ζωντανό και παλλόμενο» ήταν το Μιλάνο, όταν οι περιορισμοί στα ταξίδια λόγω της πανδημίας τον υποχρέωσαν να επιστρέψει στην Ιταλία. «Έχει τόσα πολλά να προσφέρει και σε επίπεδο δημιουργικότητας και σε επίπεδο νέων ιδεών» είπε, σε ανακοίνωση.

Το πρότζεκτ εγκαινιάστηκε καθώς και ο οίκος Gucci άρχισε να παρουσιάζει νέους σχεδιαστές μόδας σε εβδομαδιαία συνεργατικά show μόδας.

«Αποφασίσαμε να προσεγγίσουμε σχεδιαστές των οποίων η ευαισθησία αντηχεί τις αξίες στον πυρήνα της ταυτότητάς μας» εξήγησε ο Piccioli. «Το show του Marco Rambaldi στη Via Lecco ήταν ένας τόσο χαριτωμένος και δυνατός ύμνος για την ανθρωπότητα και ένα καλειδοσκοπικό όραμα της ομορφιάς. Γι' αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε αυτό το καινούργιο πρότζεκτ με την κολεξιόν του και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα είναι η απαρχή μιας πρωτοβουλίας που θα δώσει καινούργια ενέργεια και έμπνευση σε όλους μας» πρόσθεσε.

Ο Rambaldi, που έχει κάνει όνομα με τις δημιουργίες του με κροσέ που παραπέμπουν σε σεμέν (https://www.instagram.com/p/CUpLjHetOpr/), εκφράζει ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη: «Πιστεύω ότι με αυτή τη συνεργασία ο Valentino δηλώνει επιθυμία όχι μόνον να συνεχίσει να γράφει τη δική του ιστορία αλλά να διαδώσει και να ενισχύσει όλη την ιταλική μόδα, τις επόμενες δεκαετίες. Ένας οίκος που δουλεύει δίπλα σε μια αναδυόμενη φίρμα καταλύει τα σύνορα, βγαίνει έξω από τα καθιερωμένα, αναγεννά συνδέσεις».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες μόδα