ΕΥΖην

AMSTEL KARGO IPA: Το διαφορετικό έφτασε!


Λέγεται ότι η μπύρα India Pale Ale (IPA) γεννήθηκε το 1800 μέσα στα αμπάρια των πλοίων προς τις Βρετανικές αποικίες την μακρινής Ινδίας. Για να εξασφαλίσουν οι έμποροι της εποχής ότι η μπύρα θα έμενε φρέσκια κατά τη διάρκεια των πολύμηνων ταξιδιών μέχρι τις Βρετανικές αποικίες της μακρινής Ινδίας, προσέθεταν στα βαρέλια γενναιόδωρες ποσότητες λυκίσκου, ο οποίος εκτός από αρωματικό δρα και ως συντηρητικό.
 
Μέσα στα αμπάρια των πλοίων, η ταλάντωση της μπύρας με τους λυκίσκους στα βαρέλια, δημιούργησε μια τόσο αρωματική και διαφορετική μπύρα που δημιούργησε τελικά μία νέα κατηγορία μπύρας, την India Pale Ale (ΙΡΑ). Μια συνταγή που ανακαλύφθηκε τυχαία, αποτελεί πλέον την πιο ανερχόμενη παγκόσμια τάση. 

2019: Έπειτα από το μακρινό του ταξίδι, επιτέλους το «φορτίο» καταφθάνει στην Ελλάδα και φέρει το όνομα “AMSTEL KARGO IPA”.

Η “AMSTEL KARGO IPA” χαρακτηρίζεται από έντονα αρώματα φρούτων, εσπεριδοειδών, βοτάνων και ανθέων που προσδίδουν μια έντονη πικράδα στην επίγευση, χάρη στη μέθοδο Dry Hopping, δηλαδή την προσθήκη extra λυκίσκων Cascade και Citra στο τέλος της παραγωγικής διαδικασίας. 

Το ταξίδι της “AMSTEL KARGO IPA” ολοκληρώθηκε και το «φορτίο» βρήκε επιτέλους τον προορισμό του. Το προσωπικό ταξίδι γεύσης όμως, τώρα ξεκινάει. Απόλαυσέ το!