Τράπεζες

Κεφαλαιακά ισχυρότερη η Παγκρήτια Τράπεζα με ΑΜΚ €100 εκατ.


Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προσανατολίζεται η Παγκρήτια Τράπεζα, επιδιώκοντας να ενισχύσει την κεφαλαιακή της βάση, να εξυγιάνει πλήρως τον ισολογισμό της και να διευρύνει περαιτέρω τις χρηματοδοτικές της δραστηριότητες.

Η ΑΜΚ σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη του έτους ή στο πρώτο δίμηνο της επόμενης χρονιάς και θα είναι της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ. Θα ακολουθήσει πιθανότατα η απορρόφηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει ανακεφαλαιοποιηθεί.

Η σημαντική ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων θα δώσει τη δυνατότητα στην Παγκρήτια να μειώσει δραστικά το απόθεμα κόκκινων δανείων και να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τιτλοποιήσεις και διαγραφές απαιτήσεων, διατηρώντας ικανοποιητικούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας. Σημειώνεται ίότι στο κλείσιμο της τελευταίας χρήσης ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας ήταν 11,03%, οριακά υψηλότερος από την ελάχιστη εποπτική απαίτηση (10,09%)

.Παράλληλα η τράπεζα θα μπορέσει να αυξήσει τις χορηγήσεις της και τα έσοδα της από τόκους και προμήθειες, ενισχύοντας την κερδοφορία της.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης