Άμυνα & Διπλωματία

Αλβανία: Personae non gratae 52 Ελληνες


Κλιμακώνεται η ένταση με την Αλβανία, με αφορμή τη δολοφονία του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα και τις εξελίξεις που ακολούθησαν.

Οι αλβανικές αρχές απαγόρευσαν σήμερα την είσοδο στη χώρα 52 Ελλήνων πολιτών οι οποίοι συμμετείχαν σε εκδηλώσεις επί αλβανικού εδάφους μετά την κηδεία του Κατσίφα στη γενέτειρά του.Η κατηγορία είναι ότι συμμετείχαν σε «οργανωμένες ενέργειες σε βάρος της Αλβανίας» και ότι «μετέτρεψαν μια κηδεία σε εξτρεμιστική εκδήλωση».

Η απόφαση να κηρυχθούν personae non gratae οι 52 Ελληνες πολίτες έρχεται μετά τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, που τους χαρακτήρισε «προβοκάτορες κηδειών».

Σε σχετική δήλωσή του ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι «κανείς δεν πρέπει να εκλαμβάνει ως αδυναμία τη σύνεση που επιδεικνύει η Αλβανία».
Είχε προηγηθεί η προσαγωγή και κράτηση δώδεκα ομογενών από τις αστυνομικές αρχές του Αργυροκάστρου. ΟΙ προσαγωγές έγιναν μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Τα στελέχη της ομογένειας αφέθηκαν ελεύθερα τα ξημερώματα σήμερα, μετά από δεκάωρη κράτηση.

Διαβάστε επίσης