Επιχειρήσεις

Alpha: Τέλος εποχής για τον Κοντομηνά - Στη Motor Oil το 100% των μετοχών


Tην απόκτηση του 100% των μετοχών του Alpha και την αποχώρηση Κοντομηνά από την εταιρεία θα ανακοινώσει τη Δευτέρα η Motor Oil σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται σε δημοσιεύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαρχής υπήρχε η option της ολοκληρωτικής εξαγοράς του τηλεοπτικού σταθμού που εδρεύει στην Κηφισιά. Η συμφωνία θα ανακοινωθεί κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα και πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν σημαντικές αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα του τηλεοπτικού σταθμού.

Στόχος της Motor Oil είναι να εφαρμοστεί ένα σχέδιο ώστε ο Alpha να γίνει ο πρώτος σταθμός από πλευράς τηλεθέασης.

Το σχέδιο αυτό ακολουθεί την επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ που ήδη υλοποιήθηκε στα στούντιο που χρησιμοποιεί ο σταθμός, ώστε αυτή την στιγμή να χρησιμοποιεί τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό υψηλής ευκρίνειας που υπάρχει.

Η εκτίμηση των νέων ιδιοκτητών είναι ότι το προσωπικό του Alpha είναι υψηλού επιπέδου και συνεπώς θα διατηρήσουν την δομή ως έχει.

Το γεγονός ότι η Μotor Οil είναι πια ο μοναδικός μέτοχος του Αlpha δίνει την σιγουριά στο προσωπικό ότι αποτελεί μέρος του ισχυρότερου οικονομικά ομίλου στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου αυτοί που χαίρονται περισσότερο από όλους για την ολοκλήρωση του "deal" είναι οι εργαζόμενοι στον Αlpha.