Τράπεζες

Alpha Bank: Χρηματοδοτεί την KLEFER με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης


Στην υπογραφή δανειακής σύμβασης με την KLEFER του Ομίλου KLEEMAN προχώρησε η Alpha Bank, με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

Η χρηματοδότηση  αφορά στο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας για αυτοματοποίηση και περαιτέρω ψηφιοποίηση της  γραμμής παραγωγής θυρών ανελκυστήρων στο Κιλκίς καθώς και στην εγκατάσταση  φωτοβολταϊκών συστημάτων συνολικής ισχύος 349,3 KWh. Η εν λόγω υπογραφή έρχεται σε μία  χρονική στιγμή ωρίμανσης μίας σειράς από επενδυτικά projects που χρηματοδοτούνται από την Alpha Bank για να καλύψουν τα σχέδια, τόσο μεγάλων όσο και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.  

Το επενδυτικό σχέδιο της KLEFER ύψους Ευρώ 4,2 εκατ. θα χρηματοδοτηθεί μέσω της έκδοσης  κοινού ομολογιακού δανείου ύψους Ευρώ 3,3 εκατ., με τη συμμετοχή του ΤΑΑ στην επένδυση να  ανέρχεται σε 50% και της Alpha Bank σε 30%, καλύπτοντας συνολικά το 80% του κόστους του  επενδυτικού προγράμματος. 

Η KLEFER Α.Ε. δραστηριοποιείται στον χώρο της παραγωγής πορτών ανελκυστήρων από το 1999,  σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, στο Βιομηχανικό Πάρκο του Κιλκίς και παράγει αυτόματες,  ημιαυτόματες και αναδιπλούμενες πόρτες θαλάμου για οικιακούς, εμπορικούς, βιομηχανικούς και άλλους  ανελκυστήρες. Η εταιρεία είναι θυγατρική του Ομίλου KLEEMANN, ενός από τους σημαντικότερους  κατασκευαστές ανελκυστήρων στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά με πωλήσεις σε  περισσότερες από 100 χώρες, τοπική παρουσία σε σημαντικές αγορές όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η  Γερμανία, η Αυστραλία, οι ΗΠΑ και τοπική παραγωγή, εκτός από την Ελλάδα, στη Σερβία και στην Κίνα. 
Με την υπογραφείσα σύμβαση επιτυγχάνεται ο στόχος της εταιρείας για αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας και της εξοικονόμησης του ενεργειακού κόστους, που σκοπό έχει την ενίσχυση της  ανταγωνιστικότητάς της, συνεισφέροντας παράλληλα στην επίτευξη, τόσο των πράσινων όσο και  των ψηφιακών στόχων του «Ελλάδα 2.0».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα