Τράπεζες

Alpha Bank: Ψήφος εμπιστοσύνης από διεθνείς επενδυτικούς οίκους


Ισχυρότερα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζουν οι αναλυτές μεγάλων επενδυτικών οίκων τα αποτελέσματα β’ τριμήνου της Alpha Bank, τονίζοντας τους σωστούς χειρισμούς και τις εύστοχες κινήσεις της Διοίκησης της Τράπεζας. Με θετικά σχόλια στις σημερινές εκθέσεις τους υπογραμμίζεται η επίτευξη μονοψήφιου Δείκτη ΜΕΑ 6 μήνες νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό, η δυναμική αύξηση στο Καθαρό Έσοδο Τόκων και η σημαντικά βελτιωμένη ποιότητα κερδοφορίας. 

Η JP Morgan κάνει ειδική μνεία στην ανοδική πορεία του Καθαρού Εσόδου Τόκων «που διαμορφώθηκε σε επίπεδα αρκετά υψηλότερα από τα αναμενόμενα, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης ισχυρής πιστωτικής επέκτασης ύψους €1,7 δισ. για το εξάμηνο, η οποία ενδέχεται και να ξεπεράσει τον στόχο της Διοίκησης της Τράπεζας για καθαρή πιστωτική επέκταση ύψους €2,2 δισ. το 2022».

Επίσης, οι αναλυτές του οίκου τονίζουν ότι η επίτευξη μονοψήφιου Δείκτη ΜΕΑ αποτελεί ορόσημο στη διαδικασία μετασχηματισμού του Ομίλου, ενώ σχολιάζουν πολύ θετικά την πιθανότητα η Απόδοση Ενσώματων Ιδίων Κεφαλαίων να ξεπεράσει τον αρχικό στόχο 6% για το έτος.

Από την πλευρά της η Citi αναφέρει ότι «η πραγματική καθαρή πιστωτική επέκταση της Τράπεζας το β’ τρίμηνο είναι μεγαλύτερη από €0,7 δισ. που καταγράφονται επισήμως και διαμορφώνεται σε €1,3 δισ., καθώς περιλαμβάνει ποσό ύψους €0,6 δισ., το οποίο έχει διατεθεί στις υπόλοιπες τράπεζες με τη μορφή κοινοπρακτικού δανείου». Με άλλα λόγια, ο οίκος επιβεβαιώνει ότι η  Alpha Bank συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση της αγοράς στη χρηματοδότηση των Επιχειρήσεων. 

Επίσης, η ΑXIA Ventures υπογραμμίζει την ικανότητα με την οποία η Διοίκηση της Τράπεζας επιτυγχάνει τους στρατηγικούς της στόχους. Ειδικότερα, αναφέρει ότι ο επαναπροσδιορισμός προς τα πάνω του στόχου για καθαρή πιστωτική επέκταση ύψους €2,7 δισ. (έναντι αρχικού στόχου €2,2 δισ.) και το υψηλότερο Καθαρό Έσοδο Τόκων (€1,2 δισ. έναντι €1,15 δισ. αρχικά) θα συμβάλουν στην επίτευξη ή ακόμα και την υπέρβαση του στόχου της Τράπεζας για RoTBV 6% το 2022.

Οι αναλυτές σημειώνουν επίσης ότι το 2023 αναμένεται περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας λόγω της αύξησης των χορηγήσεων, της θετικής επίπτωσης από το υψηλότερο Euribor και τη θετική συνεισφορά του RRF, καθώς και της μείωσης του μη επαναλαμβανόμενου κόστους. 

Παράλληλα, και οι υπόλοιποι οίκοι στις σημερινές εκθέσεις τους υπερθεματίζουν τα αποτελέσματα με τίτλους, όπως ενδεικτικά η Wood & Co που αναφέρει ότι «Θετική είναι η εικόνα της Alpha Bank σε όλο το φάσμα της δραστηριότητάς της», ενώ η Μorgan Stanley σημειώνει «Πάνω από τις εκτιμήσεις της αγοράς τα Αποτελέσματα της Alpha Bank με αναβάθμιση στόχων για το 2022». Τέλος, η Pantelakis Securities αναφέρει σε έκθεση της ότι  υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα υπέρβασης του στόχου RoTE 6% το 2022».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Alpha Bank