Τράπεζες

Alpha Bank: Πρόσθετα ετήσια έσοδα €360 εκατ. και μείωση δαπανών με τον μετασχηματισμό


Δραστική μείωση του κόστους και σημαντική αύξηση των εσόδων της από τόκους και προμήθειες θα επιτύχει τα επόμενα  χρόνια η Alpha Bank, με την υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου μετασχηματισμού της, που περιλαμβάνει επενδύσεις 120 εκατ. ευρώ σε τεχνολογία και συνολικές επενδύσεις  430 εκατ. ευρώ.

Παρουσιάζοντας τους βασικούς στόχους του 4ετούς πλάνου μετασχηματισμού στο προσωπικό της τράπεζας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης τόνισε το ετήσιο λειτουργικό κόστος θα μειωθεί κατά 60 εκατ. ευρώ, ενώ τα συνολικά έσοδα από τόκους-προμήθειες στο retail και corporate banking θα αυξηθούν κατά 360 εκατ. ευρώ ετησίως. Αυτό θα οδηγήσει σε θεαμτική βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της τράπεζας.

Ειδικότερα, στο σχεδιασμό προβλέπεται ότι με την ανάπτυξη νέων εναλλακτικών δικτύων πώλησης τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών στον τομέα του retail banking, τα έσοδα από προμήθειες θα αυξηθούν κατά 65 εκατ. ευρώ ετησίως και οι τόκοι κατά 60 εκατ. ευρώ.

Ιδιαίτερα σημαντικά θα είναι τα οφέλη στον τομέα του corporate banking, η Alpha Bank στοχεύει να αυξήσεις τα έσοδά της από τόκους κατά 200 εκατ ευρώ μέχρι το 2024 και κατά 35 εκατ ευρώ στις προμήθειες

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα