Τράπεζες

Alpha Bank: Πάνω από 130 επενδυτές στο senior ομόλογο


Το ομόλογο senior preferred (υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας) που εξέδωσε χθες η Alpha Bank, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον άνω των 130 επενδυτών, με το κύριο μέρος της έκδοσης να τοποθετείται σε διαχειριστές κεφαλαίων (56%), σε τράπεζες και wealth management (συνδυαστικά 36%). 

Τα 3/4 της έκδοσης τοποθετήθηκαν εκτός Ελλάδας, με την Αlpha Bank να επισημαίνει ότι αυτό αποτελεί επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών στις προοπτικές της Τράπεζας και της χώρας, εν όψει ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας.

Το νέο senior ομόλογο έχει διάρκεια 6 ετών και δυνατότητα ανάκλησης στα 5 έτη, με ονομαστικό επιτόκιο 6,875% και απόδοση 7%. Η έκδοση προσέλκυσε το υψηλό ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας, με υπερκάλυψη του αρχικού στόχου για ευρώ 400 εκατ., ενώ οι συνολικές προσφορές πλησίασαν τα ευρώ 1,3 δισ., δηλαδή 3 φορές υψηλότερα από τον αρχικό στόχο και η απόδοση διαμορφώθηκε στο 7%, χαμηλότερη από αυτή που είχε τεθεί στην έναρξη της διαδικασίας.

O CFO του Ομίλου της Alpha Bank, Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου σημείωσε: «Με τη νέα επιτυχή έκδοση ομολόγου Senior Preferred ύψους Ευρώ 500 εκατ. επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά η ενεργή παρουσία της Alpha Bank στην πρωτογενή αγορά ομολόγων και η ισχυρή δέσμευσή της να διευρύνει συνεχώς και να διαφοροποιεί τη χρηματοδοτική της βάση, διασφαλίζοντας παράλληλα την περαιτέρω βαθμιαία ενίσχυση της κεφαλαιακής της θέσης, προκειμένου να ανταποκρίνεται ταχύτερα στις κανονιστικές απαιτήσεις. Η συναλλαγή αποτελεί ένα ακόμη βήμα στη συνεπή υλοποίηση του Στρατηγικού μας Σχεδίου και του χρηματοδοτικού μας πλάνου». 

Οι Goldman Sachs Bank Europe SE, IMI-Intesa Sanpaolo, Morgan Stanley Europe SE, Nomura και UBS Europe SE ενήργησαν ως Συντονιστές της Έκδοσης (joint bookrunners).
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα