Τράπεζες

Alpha Bank: Μείωσε κατά 2,3 δισ. τα κόκκινα δάνεια στην Κύπρο


Ο όμιλος Alpha Bank ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της μεταβίβασης χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και Ακίνητης Περιουσίας στην Κύπρο, συνολικής ακαθάριστης λογιστικής αξίας ύψους 2,3 δισ. ευρώ (Project Sky).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η τράπεζα: σε συνέχεια της από 14.2.2022 Ανακοίνωσής της και σύμφωνα με τη στρατηγική της για τη μείωση του αποθέματος των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. (από κοινού με τις Θυγατρικές της ο «Όμιλος Alpha Bank») ανακοινώνει την ολοκλήρωση της μεταβίβασης χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και Ακίνητης Περιουσίας στην Κύπρο (το «Χαρτοφυλάκιο Sky»), συνολικής ακαθάριστης λογιστικής αξίας ύψους 2,3 δισ. ευρώ το α΄ τρίμηνο 2023.

Το Project Sky συνιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη συναλλαγή Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων στην Κύπρο και τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα οριστική μεταβίβαση χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων που έχει πραγματοποιηθεί από ελληνική τράπεζα. Ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης του Project Sky, ο Δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων της Alpha Bank Cyprus Ltd ανέρχεται σήμερα σε 5% περίπου, δίνοντάς της τη δυνατότητα να επικεντρωθεί στην επιχειρηματική στρατηγική της και να επιδιώξει ευκαιρίες ανάπτυξης στην αγορά της Κύπρου.

Ο οικονομικός αντίκτυπος του Project Sky έχει πλήρως απεικονιστεί στα pro forma οικονομικά Aποτελέσματα του α΄ Τριμήνου 2023 του Ομίλου Alpha Bank, με βελτίωση του Συνολικού Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας, η οποία απορρέει από την αποενοποίηση του Χαρτοφυλακίου Sky και εκτιμάται σε 15 μονάδες βάσης περίπου.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα