Τράπεζες

Alpha Bank: Επιπλέον επενδύσεις 20 δισ. ετησίως χρειάζεται η οικονομία


Την ανάγκη να εισέλθουν επενδυτικά κεφάλαια της τάξης των 20 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, επισημαίνει, σε ομιλία του στην Κρήτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, για την ελληνική οικονομία, συμπληρώνοντας πως τα 4 δισ. πρέπει να διατεθούν στον τουρισμό, ώστε να επιστρέψει στα επίπεδα προ του 2010.

Παράλληλα, ο κ. Ψάλτης ανέφερε ότι η ανάπτυξη του τουρισμού έχει βασιστεί κυρίως στην αύξηση των αφίξεων και αναμένεται να δοθεί έμφαση στη μεγαλύτερη μέση κατά κεφαλήν δαπάνη και στη μεγαλύτερη διάρκεια διαμονής, ενώ προσέθεσε πως η Κρήτη μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας, καθώς διακρίνεται για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, έχει αναβαθμίσει σημαντικά τις τουριστικές της υποδομές και επιτυγχάνει σταθερά υψηλά ποσοστά πληρότητας.

Εν συνεχεία, δήλωσε ότι η Alpha Bank στηρίζει ενεργά την ανάπτυξη, επενδύει στον εκσυγχρονισμό και την ψηφιακή καινοτομία και βελτιώνει διαρκώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, προκειμένου να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών της.

Κλείνοντας, ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής και Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ίδια συνάντηση ανέλυσε τις γεωπολιτικές και ενεργειακές προκλήσεις που σχετίζονται με την περιοχή και τόνισε τη σημασία που έχει η εξασφάλιση της σταθερότητας για την οικονομική προοπτική του νησιού. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στελέχη της Διευθύνσεως Χρηματοοικονομικών Προϊόντων της Alpha Bank παρουσίασαν τα  χρηματοοικονομικά εργαλεία που παρέχει η Τράπεζα στους επιχειρηματικούς της πελάτες, προκειμένου να στηρίξει τα αναπτυξιακά σχέδια των υγιών επιχειρήσεων.