Τράπεζες

Alpha Bank: Διαψεύδει τις φήμες για είσοδο στην Τράπεζα Κύπρου


H Alpha Bank διαψεύδει, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, δημοσίευμα του Bloomberg που υποστήριζε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την απόκτηση του 15% της Τράπεζας Κύπρου.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η τράπεζα, «για την ορθή ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών A.E. (“Alpha Holdings”) διαψεύδει ως αναληθή πρόσφατα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, σύμφωνα με τα οποία η Alpha Holdings έχει εισέλθει σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση ποσοστού στην εταιρεία Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company (“Bank of Cyprus”) από υφισταμένους μετόχους της.

Στα πλαίσια της υλοποίησης του ανακοινωθέντος Στρατηγικού της Σχεδίου, η Alpha Holdings παρακολουθεί την αγορά για την αξιολόγηση επενδυτικών ευκαιριών και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».

Νωρίτερα, το Bloomberg είχε αναφέρει πως οι δυο βασικοί μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου, CarVal Investors και Caius Capital, που κατέχουν το 15%, εξετάζουν τη πώληση του ποσοστού τους, και διερευνούν τη δυνατότητα πώλησης των μετοχών τους ως πακέτο. Το δημοσίευμα τοποθετεί την Alpha Bank ανάμεσα στους πιθανούς αγοραστές αναφέροντας πως υπήρξε μια πρώτη επαφή. 

Όπως σημειώνει το Bloomberg, ο αγοραστής του πακέτου αυτού θα μπορούσε να αποκτήσει μεγαλύτερο αποτύπωμα στην κυπριακή αγορά και να αποκτήσει στη συνέχεια και μεγαλύτερο ποσοστό της τράπεζας. Σήμερα, η χρηματιστηριακή αξία της Τράπεζας Κύπρου είναι στα 1,8 δισ. ευρώ και οι μετοχές της διαπραγματεύονται στα 4,20 ευρώ ανά μετοχή.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Alpha Bank