Τράπεζες

Στις αγορές η Alpha Bank με έκδοση senior ομολόγου


Στην έκδοση senior ομολόγου (υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας), που θα έχει διάρκεια 6,5 ετών και δυνατότητα ανάκλησης στα 5,5 έτη, προχωρά η Alpha Bank. Στόχος της τράπεζας είναι να αντλήσει 500 εκατομμύρια ευρώ, με μικρό επιτόκιο.

Την έκδοση, κατόπιν εντολής της ελληνικής τράπεζας, «τρέχουν» οι BofA Securities, BNP Paribas. Citi, Commerzbank και Morgan Stanley. Σ’ ό,τι αφορά στη βαθμολογία των τίτλων από τους κορυφαίους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, αναμένεται να είναι οι ακόλουθες: Caa1 από Moody's και Β+ από την S&P.

Το βιβλίο προσφορών, όπως αναφέρουν το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters και το Bloomberg, θα ανοίξει αύριο.

Οπως τονίζει το Bloomberg στο σχετικό του άρθρο, η Alpha Bank υλοποιεί πρόγραμμα αναδιάρθρωσης  στο πλαίσιο της μείωσης των «κόκκινων» ανοιγμάτων . H τράπεζα στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησε μια αύξηση κεφαλαίου 0,8 δισ. ευρώ ενώ εξέδωσε ένα ομόλογο Τier 2 ύψους 0,5 δισ. ευρώ. 

Να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα και η Eurobank βγήκε στις αγορές, με senior ομόλογο, ανάλογης διάρκειας μ' αυτό της Alpha Bank. Το βιβλίο προσφορών υπερκαλύφθηκε πάνω από 1,5 φορές, ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 2,375%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα