Αγορές

Άλμα στο άνοιγμα για τις ευρωαγορές


Άλμα κάνουν στο άνοιγμα οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να αντιδρούν θετικά στις ανακοινώσεις του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας δήλωσε ότι ο κινεζικός κοροναϊός δεν χαρακτηρίζεται ως παγκόσμια έκτακτη ανάγκη ακόμη.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης ο δείκτης DAX ενισχύεται κατά  1,39% στις 13.574 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 1,49% στις 7.617 μονάδες, όπως και στο Παρίσι ο CAC κατά 1,34% στις 6.051 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό νότο, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κερδίζει 1,09% στις 9.622 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ 1,28% στις 24.011 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,8% υψηλότερα.

Τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα παραμείνουν στα σημερινά ή και χαμηλότερα επίπεδα μέχρι οι προοπτικές του πληθωρισμού να συγκλίνουν σημαντικά προς τον στόχο για πληθωρισμό λίγο κάτω από 2%, τόνισε η νέα πρόεδρος της ΕΚΤ, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Η ίδια υπογράμμισε ότι οι καθαρές αγορές στοιχείων ενεργητικού θα συνεχιστούν για όσο διάστημα είναι αναγκαίο για να ενισχυθεί ο υποστηρικτικός αντίκτυπος των επιτοκίων και θα ολοκληρωθούν λίγο πριν αρχίσει η αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ. 

Διαβάστε επίσης