Αγορές

Νέα εκτόξευση κατά 36% στις τιμές του φυσικού αερίου!


Νέο άλμα 36% κάνουν σήμερα οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μετά τις νέες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, ανακάμπτοντας μετά από μικρή αποκλιμάκωση την που σημειώθηκε την Παρασκευή.

Οι νέες κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία, ως αντίποινα για την εισβολή της στην Ουκρανία, είχε αποτέλεσμα άνοδο στην τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, με τα προθεσμιακά συμβόλαια να ενισχύονται κατά 36%.

Σήμερα το συμβόλαιο αγοράς φυσικού αερίου της Ολλανδίας, που αποτελεί σημείο αναφοράς στην ευρωπαϊκή αγορά, σκαρφάλωσε στα 128 ευρώ ανά μεγαβατώρα, για να υποχωρήσει στη συνέχεια στα 109 ευρώ από τα 97,88 ευρώ ανά μεγαβατώρα που κινούνταν την Παρασκευή.

Επισημαίνεται ότι η Ευρώπη στηρίζεται στη Ρωσία για περίπου το 1/3 του φυσικού της αερίου, καθώς μεγάλο μέρος αυτού μεταφέρεται μέσω αγωγών διαμέσου της Ουκρανίας.

Οι νέες κυρώσεις που επέβαλε η Δύση, προκειμένου να πιέσει τον Πούτιν να αποσύρει τις δυνάμεις του από την Ουκρανία, δεν αφορούν τον τομέα της ενέργειας, εκφράζονται φόβοι ότι θα υπάρξουν κι άλλοι περιορισμοί και ότι η Ρωσία θα προχωρήσει σε αντίποινα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα