Επιχειρήσεις

Αλλαξαν τα ποσοστά στην AVE του Ν. Θ. Βαρδινογιάννη


Αλλαξαν οι συσχετισμοί μετοχικών δυνάμεων στην εισηγμένη εταιρεία AVE, που έχει αλλάξει επιχειρηματικό αντικείμενο και οικοδομεί σταδιακά ένα ισχυρό όμιλο με αλυσίδες σουπερμάρκετ (Carrefour κλπ) και δραστηριότητες στην εισαγωγή-εμπορία και τις λιανικές πωλήσεις τροφίμων.

Οι αλλαγές επήλθαν μέσω της ΑΜΚ που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και με την μετατροπή προνομιούχων μετοχών άνευ ψήφου σε κοινές με ψήφο.

Ο Νίκος Θ. Βαρδινογιάννης που κατείχε 35,18% μέσω της Stoneman Holdings, έπεσε κάτω από το ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας (1/3) και κατέχει άμεσα 30,88%. Διατηρεί όμως τον έλεγχο της εταιρείας, καθώς από κοινού με τον αδελφό του Ιωάννη Θ. Βαρδινογιάννη ελέγχουν (100%) την εταιρεία Doson Investments, που είναι ο δεύτερος βασικός μέτοχος της AVE.

Πριν γίνει η ΑΜΚ της AVE, η Doson Invest  κατείχε 27,84%. Μέσω της ΑΜΚ και της μετατροπής προνομιούχων σε κοινές, το ποσοστό της επί των δικαιωμάτων ψήφου αυξήθηκε σε  28,88%.

Σε 14,16% (από 18,18%) περιορίστηκε το ποσοστό του Αίαντα Θ. Βαρδινογιάννη,  ο οποίος συμμετέχει στην AVE μέσω της εταιρείας χαρτοφυλακίου Charona Holdings.

Αναλογικά περισσότερο μειώθηκε η συμμετοχή της μητέρας τους Αναστασίας Βαρδινογιάννη, η οποία μετά την ΑΜΚ και την μετατροπή των προνομιούχων μετοχών κατέχει 5,23% (από 8,93%).

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα