Πολιτική

Αλλαγή στη δέσμευση λογαριασμών για μαύρο χρήμα


Σε αλλαγή της τελευταίας στιγμής, προχώρησε η κυβέρνηση σχετικά με την άρση δέσμευσης λογαριασμών οι οποίοι ανήκουν σε πρόσωπα που διώκονται για μαύρο χρήμα.

Συγκεκριμένα με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα αλλάζει το τρίμηνο για άρση δεσμεύσεων λογαριασμών για ξέπλυμα χρήματος σε εξάμηνο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος σχολιάζοντας την εξέλιξη ανέφερε:

«Η κυβέρνηση  είχε θέσει ανώτατο χρονικό όριο δέσμευση περιουσίας 18 μηνών για όσους εμπλέκονται σε μαύρο χρήμα και οικονομικό έγκλημα και, ως προπέτασμα καπνού να στέλνονται στο αρμόδιο δικαστικό όργανο που εντός τριμήνου οφείλει να αποφανθεί. Έρχεται τώρα και το αλλάζει. Τότε, μέχρι και οι Financial Τimes με δημοσίευμά τους  είχαν εκθέσει τη χώρα διεθνώς αναφορικά με την σχέση της πολιτικής εξουσίας με το οικονομικό έγκλημα. Και τώρα έρχεστε να μας επιβεβαιώσετε και εμάς και τον διεθνή τύπο.

Αλλά προκύπτει ένα καίριο ερώτημα: αυτό το διάστημα που μεσολάβησε πόσες καταθέσεις απελευθερώθηκαν, από όσους έχουν εμπλοκή με το οικονομικό έγκλημα; Σε αυτό οφείλει να απαντήσει η κυβέρνηση, ως υπεύθυνη για την απελευθέρωση των καταθέσεων. Και πόσες ακόμα τροπολογίες θα φέρετε για να καλύψετε τον εαυτό σας και τα ελαττώματα σας; Πόσες υποθέσεις δυνάμει της συγκεκριμένης τροπολογίας έχουν ήδη οδηγηθεί σε άρση της δέσμευσης των λογαριασμών; Και για πόσους προνόησε η κυβέρνηση;»

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις