Άμυνα & Διπλωματία

Αλλαγή στάσης Καμμένου για τη Συμφωνία των Πρεσπών!


Ανασκευάζει τις δηλώσεις του, περί παραίτησης από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, εάν εγκριθεί από το Κοινοβούλιο της πΓΔΜ  η Συμφωνία των Πρεσπών, ο Πάνος Καμμένος, υπογραμμίζοντας πως θα πράξει όσα ανέφερε, αλλά μόνο όταν φτάσει η Συμφωνία στη Βουλή των Ελλήνων.

Σε νέες διευκρινήσεις για τα λεγόμενα του, προέβη ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σχετικά με τη στάση του ίδιου, αλλά και της παράταξης του στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, τονίζοντας πως μετά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις από την ΠΓΔΜ θα ανατραπεί το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας σε ότι αφορά τη συμφωνία, υπενθυμίζοντας πως θα φύγει από την κυβέρνηση αν έρθει προς ψήφιση, η συμφωνία, στο ελληνικό Κοινοβούλιο και όχι αν ψηφιστεί από τη βουλή της γείτονος χώρας, όπως είχε αναφερθεί, νωρίτερα, στη Λάρισα.

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε: «Για εμένα, όπως γνωρίζετε, η πάγια θέση μου είναι ότι δεν μπορώ να δεχτώ καμία συμφωνία η οποία περιλαμβάνει τον όρο "Μακεδονία" και κάλεσα και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει την θέση του. Επισκέφθηκα τα φυλάκια, γιατί όπως δημόσια έχω πει και το είπα και στους στρατιωτικούς, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους συνοριοφύλακες που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, πως μπορεί να είναι η τελευταία μου επίσκεψη. Είναι δεδομένο ότι αν, ω μη γένοιτο, αυτή η συμφωνία φτάσει στη Βουλή, εγώ δεν θα συνεχίσω να είμαι υπουργός Εθνικής Άμυνας και ούτε οι ΑΝΕΛ θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού».

Αξίζει να σημειωθεί πως μιλώντας σε στελέχη της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, ο κυβερνητικός εταίρος επεσήμανε: «Δήλωσα στα φυλάκια και στο προσωπικό που συνάντησα, ότι αν συνεχίσει και ψηφιστεί η συνθήκη των Πρεσπών από την μεριά της ΠΓΔΜ, εγώ θα παραιτηθώ από το υπ. Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνοντας και το βάρος αυτής της ευθύνης, θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης