Τράπεζες

Αλλαγή φρουράς στην Παγκρήτια: Καϋμενάκης-Μπάκος παίρνουν το ποσοστό του Μ. Σάλλα


Μετά την απόκτηση στρατηγικού ποσοστού της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας μέσω ΑΜΚ (32,4%), το επενδυτικό σχήμα των εφοπλιστών Καϋμενάκη- Μπάκου και Αλ. Εξάρχου κάνει ένα ακόμη βήμα για να εξασφαλίσει τον πλήρη έλεγχο – προϋπόθεση για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης και επέκτασής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες – που δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής επίσημα από τους άμεσα εμπλεκόμενους, η επενδυτική εταιρεία των Καϋμενάκη- Μπάκου-Εξάρχου (Thrivest) έχει καταλήξει σε συμφωνία για να εξαγοράσει τις μετοχές της Παγκρήτιας (11,25%) που κατέχει τώρα η Lyktos του Μιχάλη Σάλλα.

Το τίμημα έχει συμφωνηθεί σε 25 εκατ. ευρώ. Η μεταβίβαση του πακέτου μετοχών  θα πραγματοποιηθεί μέχρι τον Μάρτιο, μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών και τη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων.

Αδιευκρίνιστο παραμένει αν μετά την αποχώρηση του από την Παγκρήτια ο Μ. Σάλλας θα "αποστρατευθεί", ή θα επιδιώξει να αποκτήσει άλλη παρουσία στον χρηματοπιστωτικό τομέα, με επενδυτική συμμετοχή, εξαγορά ή δημιουργία νέας εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα