Τράπεζες

Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της ΟΤΟΕ 


Την αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) σηματοδοτεί η έξοδος του Σταύρου Κούκου.

Ο επί 14 συναπτά έτη (από το 2006) πρόεδρος της ΟΤΟΕ, σύμφωνα με πληροφορίες του «Σin» δήλωσε συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου εργαζομένων της Εθνικής τράπεζας, που έληξε στις 11 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια υπέβαλε την παραίτησή του από επικεφαλής της ομοσπονδίας των τραπεζοϋπαλλήλων

Στην εθελούσια της Εθνικής συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας της ΟΤΟΕ Αχιλλέας Μυλωνόπουλος και η γενική σύμβουλος Βάσω Βογιατζοπούλου.  

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ θα συνεδριάσει το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου, για ανασύστασή της μετά τις παραιτήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από σχετική απόφαση του καθοδηγητικού οργάνου της Δημοκρατικής Συνδικαλιστικής Ενότητας (ΔΗΣΥΕ) τον Σταύρο Κούκο, στην προεδρία της ΟΤΟΕ θα διαδεχθεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΣΥΕΤΕ) Γιώργος Μότσιος. 

Νέος γενικός γραμματέας της ΟΤΟΕ φέρεται να αναλαμβάνει ο Ανδρέας Καλλίρης (Alpha Bank), που ανήκει στη ΔΑΚΕ και έχει σήμερα τη θέση του ταμία της ομοσπονδίας. 

Σημειώνεται ότι για τον Νοέμβριο του 2021 είναι προγραμματισμένο το συνέδριο των σωματείων μελών της ΟΤΟΕ, για την εκλογή νέας Εκτελεστικής Γραμματείας και  Γενικού Συμβουλίου. 

ΚΥΡ
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης