Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας για επέτειο Πολυτεχνείου: Φέτος έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε εκεί


Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επιβεβαιώνει ότι θα δώσει το "παρών" στην πορεία του Πολυτεχνείου. 

Μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει ότι "46 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, "φέτος έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε εκεί" μιλώντας για "παλιούς υμνητές της χούντας" που βρίσκονται σε κυβερνητικούς θώκους, για "άγρια καταστολή" και για "κύμα συντήρησης και οπισθοδρόμησης".

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

46 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, θυμόμαστε, την έφοδο των παιδιών του Νοέμβρη στον ουρανό και τιμούμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Αλλά και όλες και όλους εκείνους που είπαν το μεγάλο «Όχι» στην αμερικανοκίνητη χούντα, όταν αυτό το «Όχι» κόστιζε διωγμούς, βασανιστήρια, φυλακίσεις, εξορίες.

Φέτος έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε εκεί.

Όχι μόνο γιατί οι παλιοί υμνητές της χούντας δε βρίσκονται πια μόνο στο περιθώριο αλλά και σε κυβερνητικούς θώκους να ομνύουν στη κανονικότητα.

Ούτε μόνο γιατί η άγρια καταστολή αναβαθμίζεται σε κυβερνητική στρατηγική αναγκαστικότητας.

Θα είμαστε εκεί κυρίως για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης στο κύμα της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης αλλά και σε όσους έχουν προεξοφλήσει ότι ήρθε το τέλος της ιστορίας.