Οικονομία

Αλεξιάδης: Η κυβέρνηση πυροβολεί τα πόδια της με τα επιχειρήματά για το ΣΔΟΕ


«Όταν μιλούσαμε για κρυφή ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας, μας έλεγαν …υπερβολές» τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, ενώ αντιτάχθηκε στο επιχείρημα του υπουργείου Οικονομικών για το ΣΔΟΕ, περί ενέργειας που αποβλέπει στην αποκομματικοποίηση, αφού θα προΐσταται υπηρεσιακό στέλεχος.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι και ο νυν Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ ήταν ικανό υπηρεσιακό στέλεχος, με γνωστές πολιτικές απόψεις, προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση πυροβολεί τα πόδια της», αφού, σύμφωνα με τον ίδιο και οι υπόλοιπες, άνω των 50, γραμματείες που έχει τοποθετήσει πολιτικά πρόσωπα, μπορούν να θεωρηθούν κομματικοποιημένες.

Παράλληλα, ανέφερε πως οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ με τη λίστα Λαγκάρντ κλπ. ξεκίνησαν πριν από τη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και αποκάλυψαν ως εμπλεκόμενους συγκεκριμένα στελέχη πολιτικών χώρων, συνεργάτες και συγγενείς πολιτικών προσώπων θεωρώντας πως η κατάργηση του ΣΔΟΕ συνδέεται και με εκδικητικότητα. 

Αναφερόμενος στο έργο του ΣΔΟΕ, επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως «έγινε ένα πολύ μεγάλο έργο με συγκεκριμένα στοιχεία που έχω καταθέσει στη Βουλή μέχρι τον Οκτώβριο του 16, στοιχεία τα οποία δημοσιοποίησα στον απολογισμό όταν έφυγα από το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά  και πρόσφατα ο ΣΔΟΕ με συγκεκριμένα στοιχεία έχει πάρα πολλές επιτυχίες ειδικά στον τομέα του λαθρεμπορίου, τη σύλληψη παράνομων φορτίων κλπ.» καταλήγοντας πως αυτό που έχουμε να συγκρίνουμε πια είναι «τι έγινε μέχρι το 15, τι έγινε από το ΄15 ως το ΄19 και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει από τώρα και μετά».

Κλείνοντας, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θα κάνει αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή», ενώ παράλληλα «θα στηρίξουμε κάθε θετικό μέτρο, όπως στηρίξαμε την υποψηφιότητα του Προέδρου της Βουλής».