Χρηστικά

Αλεξιάδης: Δύσκολα θα έχουμε νέα ρύθμιση 100 δόσεων


Νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις είναι μάλλον απίθανο να υπάρξει, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, επισημαίνοντας ότι όσοι έχουν νέες φορολογικές εκκρεμότητες μπορούν να προσφύγουν στις ρυθμίσεις των 12 ή των 24 δόσεων.

Μιλώντας στα "Παραπολιτικά" ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε ότι δεν θα ήταν αποτελεσματικό να δίνονται συνεχώς νέες ευκαιρίες σε όσους εντάσσονται σε κάποια ρύθμιση και την χάνουν, διότι δεν πληρώνουν.

Για την πορεία των δημοσίων εσόδων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι οι στόχοι υπερκαλύπτονται, γι αυτό δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί ο "κόφτης" δαπανών ή να επιβληθεί νέα φορολογία. Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση ξέρει ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων, άρα δεν υπάρχει λόγους να επιβληθούν φορολογικά μέτρα που δεν θα αποδώσουν.

Ερωτηθείς για τον δυσβάσταχτο ΕΝΦΙΑ που καλείται να καταβάλλει το «Χαμόγελο του Παιδιού», είπε πως δεν υπάρχει δυνατότητα να απαλλαγεί "φωτογραφικά" κάποιο νομικό πρόσωπο. "Ολα τα νομικά πρόσωπα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία τους και τα χρησιμοποιούν, ή τα νοικιάζουν για να έχουν έσοδα", είπε ο υπουργός.

Αναφορικά με τη χρήση πλαστικού χρήματος επανέλαβε πως το νομοσχέδιο θα λύσει προβλήματα στις συναλλαγές του πολίτη και θα βοηθήσει στην αύξηση των εσόδων.

Οσον αφορά τον ακατάσχετο λογαριασμό επιχειρήσεων διαβεβαίωσε ότι το ΥΠΟΙΚ ετοιμάζει σχετική νομοθετική ρύθμιση.