Οικονομία

Αλεξιάδης: 32.000 ενάρξεις επιχειρήσεων, 18.000 διακοπές για το 2018


Στην εκπομπή ''Εμπράκτως'' του Attica Tv βρέθηκε ο Τρ. Αλεξιάδης και μεταξύ των άλλων δήλωσε:

 Στην οικονομία, είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς πολιτικά με τους συνομιλητές σου, υπάρχουν συγκεκριμένοι αριθμοί που αποδεικνύουν αν τα όσα λέει  κάποιος είναι ορθά ή όχι. Πολλές φορές έχουμε, αυτό που είχαμε και στο παρελθόν στην Ελλάδα. Δηλαδή να ευημερούν οι αριθμοί και όχι οι πολίτες.

Αλλά για όσους βιάζονται να κάνουν κριτική στην οικονομική μας πολιτική και προσπαθούν να βρουν κάποια μελανά στοιχεία για να πουν ότι δεν πάμε καλά, να τους θυμίσω ότι αυτή η κυβέρνηση κληρονόμησε από Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ μία χώρα κατεστραμμένη και ακολουθήσαμε από το 2015 μία συγκεκριμένη πολιτική, που υπάρχουν διαφωνίες στο αν έπρεπε να ακολουθηθεί αυτή η πολιτική ή κάποια άλλη,(αυτό βεβαίως να συζητηθεί) το ζήτημα όμως είναι ότι αυτή η οικονομική πολιτική έχει αποτελέσματα. Το πρώτο εξάμηνο του 2015 ήταν ένα εξάμηνο που δώσαμε μάχη. Με λάθη, καθυστερήσεις, αυταπάτες (όπως είπε ο ΠΘ) και σε πολλές περιπτώσεις και με υπερβολές στο τι περιμέναμε από την Ευρώπη.

Αναγκαστήκαμε λοιπόν να κάνουμε έναν επώδυνο συμβιβασμό και ευτυχώς που τον κάναμε, διότι αυτός ο συμβιβασμός μας έφερε στο 2018 να έχουμε κλείσει την περίοδο των μνημονίων, που άλλοι μας οδήγησαν, και καταφέραμε να έχουμε στην οικονομία πολύ θετικά στοιχεία. Ορθά ο ΠΘ λέει ότι αυτό είναι το πλεονέκτημά μας. Μπορώ να αναφερθώ σε πολλά σχετικά στοιχεία, αλλά θα περιοριστώ σε ένα.

Το  Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων δημοσίευσε έρευνα, από την οποία προκύπτει ότι για το 2018, 32.000 νέες επιχειρήσεις ιδρύθηκαν, 18.000 επιχειρήσεις ήταν αυτές που έκαναν διακοπή. Από αυτά τα στοιχεία για τον Ιανουάριο του 2019, έχουμε 2.907 ενάρξεις επιχειρήσεων και 1.489 διακοπές. Τα μέτρα του ‘’4ου μνημονίου’’ είναι αυτά που εξήγγειλε ο ΠΘ στην Θεσσαλονίκη και έχει αρχίσει η νομοθετησή του και η υλοποίησή του. Τα 4δις μέτρων κοινωνικής ωφέλειας τα οποία ξεκίνησαν από τον Νοέμβριο, και ο κόσμος τα καταλαβαίνει από πάρα πολλά που γίνονται, θα ολοκληρωθούν με την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ τον Ιούλιο του 2019, με ωφέλεια για τον κόσμο 260 εκατ.